Ολυμπιακοί Αγώνες: Η δήμαρχος του Παρισιού κολύμπησε στον Σηκουάνα, το plan B για open water και τρίαθλο

Δημήτρης Ντζάνης
Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό κολύμπησε στον Σηκουάνα,

bet365

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό κολύμπησε στον Σηκουάνα, το plan B της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων για τη μαραθώνια κολύμβηση και το τρίαθλο.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό κολύμπησε στον ποταμό Σηκουάνα την Τετάρτη (17/7), τηρώντας την υπόσχεσή της την υπόσχεσή της και θέλοντας να δείξει ότι τα νερά του θα είναι αρκετά καθαρά για τη διεξαγωγή των αγώνων της μαραθώνιας κολύμβησης και μέρος του τριάθλου.

Η Ινταλγκό βούτηξε στον Σηκουάνα, μαζί με τον τρις ολυμπιονίκη στο κανόε και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024», Τόνι Ενσταγκέ, ενώ έκανε και κωπηλασία.

«Έχουμε δουλέψει σκληρά και μετά κατεβαίνεις στο νερό και φαίνεται φυσικό. Το νερό είναι πολύ, πολύ καλό, λίγο δροσερό»», είπε ο Ινταλγκό μετά την εμπειρίας της.

Με βάση το πιο πρόσφατο δελτίο ποιότητας του νερού του Σηκουάνα στις 12 Ιουλίου, θα είναι κατάλληλο για κολύμπι για τις έξι από τις επτά ημέρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι αποφάσεις για τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων στον Σηκουάνα θα ληφθούν το προηγούμενο βράδυ μέσω μιας τεχνικής επιτροπής που θα περιλαμβάνει αθλητές, τη διεθνή ομοσπονδία, τις περιφερειακές αρχές και το Meteo France.

Το αγώνισμα των 10 χλμ. μαραθώνιας κολύμβησης θα γίνουν την Πέμπτη 9 Αυγούστου (08:30) για τις γυναίκες και την Παρασκευή (9/9, 08:30) για τους άνδρες, με τον Άλκη Κυνηγάκη να μετέχει από ελληνικής πλευράς.

Στην περίπτωση που τα νερά στον Σηκουάνα κριθούν ακατάλληλα, οι διοργανωτές έχουν έτοιμο το plan B, με τη μαραθώνια κολύμβηση να μετακομίζει στο Vaires-sur-Marne, στην εγκατάσταση όπου θα γίνει η κωπηλασία και το κανόε, ενώ το τρίαθλο θα μετατραπεί σε δίαθλο.

Το τρίαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων περιλαμβάνει κατά σειρά: 1,5 χλμ. κολύμβησης, 40 χλμ. ποδηλασίας και 10 χλμ. τρέξιμο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα