Στα ημιτελικά ο Ασπουγαλής, ατομικό ο Παπαστάμος στην Ντόχα

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής

bet365

Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά στα 50μ. πρόσθιο, ο Απόστολος Παπαστάμος πέτυχε ατομικό στα 200μ. πεταλούδα

Όπως το περασμένο καλοκαίρι στη Φουκουόκα, έτσι και τώρα στην Ντόχα ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος στα 50μ. πρόσθιο.

Ο 22χρονος σημείωσε χρόνο 27.62 στον προκριματικό του αγωνίσματος, κατετάγη 16ος και πέρασε, έστω και οριακά, στους ημιτελικούς, που θα γίνουν στις 18:34. Για να τα καταφέρει, μάλιστα, άφησε μία θέση πίσω του τον Τούρκο Εμρέ Σακτσί, δύο φορές «ασημένιο» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας.

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 26.66 σημείωσαν ο Αμερικανός Νικ Φινκ και ο Λευκορώσος Ιλια Σιμάνοβιτς, που μετέχει στους αγώνες ως ουδέτερος. Ο τρεις φορές πρωταθλητής κόσμου, ο Βρετανός Ανταμ Πίτι, πέρασε μόλις 12ος με 27.23.

«Στόχος είναι ό,τι καλύτερο μπορέσω να κάνω. Αν μπορέσω να πιάσω το ατομικό μου ρεκόρ από πέρσι καλώς και αν έρθει ο τελικός πάλι καλώς. Φυσικά θέλω να σπάσω και το πανελλήνιο ρεκόρ (27.20, Δημήτρης Ξυνάδας από το 2009). Είναι ένας πολύ γρήγορος χρόνος και τόσο γρήγορα έχουμε πολλά χρόνια να κολυμπήσουμε» είπε ο Ασπουγαλής στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Προθέρμανση για τα 400μ. μικτή ατομική με ρεκόρ ο Παπαστάμος

Ο Απόστολος Παπαστάμος άρχισε με ατομικό ρεκόρ τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση. Ο Ελληνας κολυμβητής συμμετείχε στα προκριματικά των 200μ. πεταλούδα, όπου κατετάγη 27ος με 2:00.56, βελτιώνοντας την καλύτερη προσωπική του επίδοση, που ήταν 2:01.28 από το 2022.

Για τον Παπαστάμο, η συμμετοχή στα 200μ. πεταλούδα ήταν μια προετοιμασία ενόψει του βασικού του αγωνίσματος, των 400μ. μικτή ατομική, που γίνονται την Κυριακή (18/2) και όπου θα διεκδικήσει το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταχύτερος του προκριματικού ήταν ο Εσθονός Κρέγκορ Ζιρκ με 1:55.58.

@Photo credits: ΚΟΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα