Παραολυμπιακοί Αγώνες: Εκπληκτικοί οι Καρυπίδης και Κοντού στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
O Δημήτρης Καρυπίδης

bet365

Οι Δημήτρης Καρυπίδης και Νίκος Κοντού κατέλαβαν την 4η και την 5η θέση στα 100μ. ύπτιο S1, αντίστοιχα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Οι ελληνικές συμμετοχές σε τελικούς των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού άνοιξαν από την κολύμβηση και οι Δημήτρης Καρυπίδης και Νίκος Κοντού, είχαν την ευτυχία να αγωνιστούν στον απευθείας τελικό στα 100μ. ύπτιο S1 στην κατάμεστη «La Defense Arena».

Ο παλιός της ελληνικής παρέας, ο Δημήτρης Καρυπίδης, στην 3η παρουσία του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, τερμάτισε στην 4η θέση, όπως συνέβη και πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο.

Ο χρόνος για τον 35χρονο παραολυμπιονίκη, που έχει γεννηθεί στο Τομσκ της Σιβηρίας, ήταν στα 3:18.09, μακριά από το ρεκόρ του, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει μπροστά στη σπουδαία προσπάθειά του.

Ο νέος της παρέας, ο 31χρονος Ρόδιος Νίκος Κοντού, συνδύασε την πρώτη του παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες με την 5η θέση σε 3:49.31.

O Πολωνός, Καμίλ Οτόβσκι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε 2:17.85, ενώ στο βάθρο τον ακολούθησαν ο Ουκρανός, Άντον Κολ με 2:33.49 και ο Ιταλός, Φραντσέσκο Μπετέλα με 2:33.82. Στην 6η θέση ήταν ο Ισπανός, Μιγκέλ Ανχελ Ναβάρο σε 1:34.66, ενώ ακυρώθηκε ο Βραζιλιάνος, Χοσέ ντα Σίλβα.


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα