Στα τελευταία μέτρα εκτός ημιτελικών οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής

bet365

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής στα τελευταία μέτρα έχασαν την πρόκριση στα ημιτελικά στο διπλό σκιφ ελ. βαρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και μαζί την ευκαιρία διεκδίκησης πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για μόλις 13 δέκατα του δευτερολέπτου οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής έχασαν την προνομιούχα θέση στη 2η σειρά των προημιτελικών και παράλληλα την πρόκριση για τον ημιτελικό στο διπλό σκιφ ελ. βαρών του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Βελιγραδίου.

Το ελληνικό πλήρωμα βρισκόταν στην 1η θέση μέχρι τα μισά της διαδρομής, περνώντας τα 1.000μ. σε 3:20.36, μετά τα 1.500μ. ήταν στη 2η θέση (5:05.27), όμως στα τελευταία 500μ. δεν άντεξε, με το πλήρωμα της Κίνας να παίρνει την 3η θέση με 6:49.17 και τους Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζή να τερματίζουν στην 4η θέση με 6:49.30.

Οι Έλληνες κωπηλάτες μαζί με την πρόκριση έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα από τα επτά εισιτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ωστόσο θα έχουν δύο ακόμα ευκαιρίες πρόκρισης μέσα στο 2024 για να βρεθούν, την ευρωπαϊκή προολυμπιακή ρεγκάτα όπου θα δοθούν ακόμη δυο εισιτήρια και στην τελική προολυμπιακή που θα δοθούν ακόμα δύο.

Εκτός ημιτελικών οι Παλαιοπάνος και Καλανδαρίδης

Οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Γιάννης Καλανδαρίδης έδωσαν τον δικό τους αγώνα, αλλά δεν τα κατάφεραν στο διπλό σκιφ των ανδρών κι έμεινε εκτός ημιτελικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Πέρασαν από την 3η θέση στα 500μ., αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν στην 4η για να τερματίσουν 5οι τελικά με χρόνο 6:59.74 στη σειρά τους κι ενώ η 3η Γερμανία τερμάτισε σε 6:46.11.

Έτσι θα αγωνιστούν για τους ημιτελικούς Γ-Δ, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα δυο τελευταία εισιτήρια για το Παρίσι από την τελική Προολυμπιακη ρεγκατα που θα γίνει την επόμενη χρονιά.

 

Τελευταία Νέα