Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το σημερινό πρόγραμμα με τις ελληνικές συμμετοχές

Ντούσκος

bet365

Ο Στέφανος Ντούσκος στο Τόκιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ανδρών και με τον τίτλο του Ολυμπιονίκη αρχίζει την προσπάθειά του στο Παρίσι, ανοίγοντας και τις συμμετοχές για την ελληνική ομάδα.

Ο Στέφανος Ντούσκος είναι αυτός που θα ανοίξει τις ελληνικές συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο 27χρονος κωπηλάτης από τα Γιάννενα θα αρχίσει το πρωί του Σαββάτου (27/7, 10:00, ΕΡΤ 1) την προσπάθεια να υπερασπιστεί τον τίτλο του ολυμπιονίκη στο σκιφ ανδρών που κατέκτησε πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο. Εκεί στον τελικό κάλυψε τα 2.000μ. σε 6:40.45, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ντούσκος θα αγωνιστεί στην 1η σειρά των προκριματικών και από την 1η διαδρομή στις 10:00, ώρα Ελλάδας και θέλει να είναι στην τριάδα από το σύνολο των έξι αθλητών, για να πάει απευθείας στα προημιτελικά. Μαζί με τον Νεοζηλανδό, Τόμας Μάκιντος είναι τα φαβορί σε αυτή τη σειρά.

Στο Παρίσι βρίσκονται όλα τα σπουδαία ονόματα στο σκιφ. Σε σχέση με τον τελικό στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα, πέρυσι το φθινόπωρο στο Βελιγράδι, στο Παρίσι θα είναι και οι έξι φιναλίστ.

 

Εκτός από τον Ντούσκο και τον Μάκιντος το ενδιαφέρον στρέφεται στον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή, Γερμανό, Ολιβερ Ζάιντλερ, που όμως στο Τόκιο περιορίστηκε στην 1η θέση στον τελικό Β' και την 7η θέση στην κατάταξη.

Επίσης υπάρχουν ο Ολλανδός, Σιμόν φαν Ντορπ (2ος στο Βελιγράδι), ο Κροάτης, Νταμίρ Μάρτιν (3ος στο Τόκιο) και ο Δανός, Σβέρι Νίλσεν (4ος στο Τόκιο).

Τα αγωνίσματα της κωπηλασίας θα γίνουν στην εγκατάσταση Vaires-sur-Marne Nautical Stadium, που απέχει 40 χλμ. από το Ολυμπιακό Χωριό και είναι η πρώτη που παραδόθηκε το 2019 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι τρεις πρώτοι από τις έξι προκριματικές σειρές πάνε απευθείας στα προημιτελικά, της Τρίτης (30/7), οι υπόλοποι θα πάνε σε αγώνα ρεπεσάζ την Κυριακή (28/7) και εκεί από τις τρεις σειρές, οι δύο πρώτοι θα συμπληρώσουν την 24άδα των προημιτελικών.

@Photo credits: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα