Ο Ολλανδός που καταδικάστηκε για βιασμό και αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεσπά

Newsroom
steven_van_de_velde

bet365

Ο Ολλανδός παίκτης του μπιτς βόλεϊ, Στίβεν Βαν Ντε Βέλντε, ο οποίος καταδικάστηκε για βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού όταν ήταν 19 ετών, ξέσπασε σε κλάματα και παρακάλεσε τον κόσμο ν' αφήσει την ήσυχη την γυναίκα και το παιδί του.

Η συμμετοχή του Στίβεν Βαν Ντε Βέλντε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι απασχόλησε το κοινό για μη αθλητικούς λόγου. Ο Ολλανδός παίκτης του μπιτς βόλεϊ στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για βιασμό μίας 12χρονης, με συνέπεια να υποστεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Το γεγονός αυτό έκανε την κοινή γνώμη να στραφεί εναντίον του παίκτη στη γαλλική πρωτεύουσα, με τις αποδοκιμασίες να είναι έντονες σχετικά με την συμμετοχή του στο κορυφαίο event της τετραετίας. Με αφορμή αυτό, ο Βαν Ντε Βέλντε δεν έμεινε στο Ολυμπιακό χωριό αλλά σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο ξενοδοχείου με τη συνεχή συνοδεία τριών σωματοφυλάκων.

Η κατάσταση αυτή, προφανώς, και προκάλεσε αφόρητη πίεση στον Ολλανδό προκαλώντας του ένα μεγάλο ξέσπασμα. «Είπα στον εαυτό μου ότι ίσως δεν έπρεπε να πάω στο Παρίσι» ήταν τα πρώτα λόγια του.

«Έκανα ένα τρομερό λάθος πριν από δέκα χρόνια και πρέπει να ζήσω με αυτό. Αλλά το να πληγώνω τους ανθρώπους γύρω μου, όπως ο συμπαίκτης μου Μάθιου, η γυναίκα μου και το παιδί μου, είναι πάρα πολύ. Με έκανε να αναρωτηθώ, αξίζει όλο αυτό; Σας παρακαλώ, αφήστε την οικογένειά μου ήσυχη».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα