Θέλει Citroen ο Σόλμπεργκ

Νίκος Τσιώκος
Θέλει Citroen ο Σόλμπεργκ
Ο Πίτερ Σόλμπεργκ επιθυμεί το 2010 να τρέχει με δικιά του ομάδα αντί να είναι οδηγός της Citroen Junior, αλλά με εργοστασιακό C4 της Citroen.

Έπειτα από την αποχώρηση της Subaru από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, ο Πίτερ Σόλμπεργκ δε θέλησε να πει αντίο σε αυτό και, έτσι, επέλεξε να κατεβάσει δικιά του ομάδα, την Petter Solberg World Rally Team. Στην πρώτη του χρονιά δεν πήγε κι άσχημα, αφού κατέκτησε την πέμπτη θέση στη βαθμολογία οδηγών μπροστά από τον αδερφό του, Χένινγκ, και την επόμενη στοχεύει να πάει ακόμα πιο ψηλά.

Έτσι, εξετάζει τις επιλογές που έχει, ώστε να συνεχίσει και μια από αυτές είναι να οδηγήσει για τη Citroen Junior, όμως ο Νορβηγός επιθυμεί να έχει πάλι τη δική του ομάδα και να οδηγεί ένα εργοστασιακό C4 της γαλλικής ομάδας, όπως παραδέχτηκε, άλλωστε, και ο ίδιος. «Όλες οι προσπάθειες μου έχουν επικεντρωθεί στη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται. Η Citroen μου έχει κάνει την καλύτερη προσφορά.

Δεν έχω πάρει την τελική απόφαση μου. Όλα εξαρτώνται από την υποστήριξη που θα έχω από τους κατασκευαστές. Περίμενα από τη Ford να μου δώσει βοήθεια, αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη και έτσι η πλάστιγγα γέρνει προς τη Citroen. Ο Ραϊκόνεν θα βρίσκεται στη Citroen Junior, αλλά εγώ θα έχω τη δική μου ομάδα», είπε ο άλλοτε οδηγός της Subaru.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!