Απίστευτο... 1-4 της Citroen!

Νίκος Τσιώκος
Το σεϊκντάουν του Ράλι Ισπανίας ολοκληρώθηκε με τέσσερα Citroen C4 να βρίσκονται στις τέσσερις πρώτες θέσεις! Αυτά ήταν του Σεμπαστιάν Λεμπ, Σεμπαστιάν Ογκιέ, Ντάνι Σόρντο και Πίτερ Σόλμπεργκ, που άφησαν πίσω τους τον Μίκο Χίρβονεν και τον Γιαρί Ματί Λατβαλά με τα δυο Ford Focus. Ακολούθησαν Νόβικοφ, Βιγιάγκρα, Γουίλσον και Χένινγκ Σόλμπεργκ.

Το Ράλι της Ισπανίας ξεκίνησε με το σημερινό σεϊκντάουν, όπου οι οδηγοί έκαναν μια ειδικά διαμορφωμένη ειδική διαδρομή, που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Ωστόσο, το απίστευτο που έγινε σε αυτή ήταν το... 1-4! της Citroen, καθώς οι Σεμπαστιάν Λεμπ, Σεμπαστιάν Ογκιέ, Ντάνι Σόρντο και Πίτερ Σόλμπεργκ έφεραν τα C4 στις τέσσερις πρώτες θέσεις. Ο πρώτος πέρασε τέσσερις φορές από τη διαδρομή αυτή και στο τελευταίο του έγραψε και τον πρώτο χρόνο όντας ο μόνος που έσπασε το 2.37.0, ενώ όσον αφορά τον Σόλμπεργκ, η γαλλική ομάδα του έδωσε ένα από τα αυτοκίνητά της, ώστε να τρέξει στον προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος.

Έτσι, άφησαν στην πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα, τα δυο Ford Focus των Μίκο Χίρβονεν και Γιαρί Ματί Λατβαλά. Τέλος, τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νόβικοφ, Βιγιάγκρα, Γουίλσον και ο Χένινγκ Σόλμπεργκ. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεμπ θα χρειαστεί τη βοήθεια των έτερων οδηγών της Citroen και τις επόμενες τρεις ημέρες, καθώς ο Αλσατός θέλει μεν δυο νίκες, αλλά και τουλάχιστον μια τρίτη θέση του Χίρβονεν, ώστε να στεφθεί για έκτη συνεχόμενη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του σεϊκντάουν

Λεμπ Citroen C4 WRC 2:36.4
Ογκιέ Citroen C4 WRC 2:37.4
Σόρντο Citroen C4 WRC 2:37.9
Π. Σόλμπεργκ Citroen C4 WRC 2:38.0
Χίρβονεν Ford Focus RS WRC 2:38.9
Λατβαλά Ford Focus RS WRC 2:39.2
Νόβικοφ Citroen C4 WRC 2:39.6
Βιγιάγκρα Ford Focus RS WRC 2:39.7
Γουίλσον Ford Focus RS WRC 2:39.8
Χ. Σόλμπεργκ Ford Focus RS WRC 2:41.3

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!