Θέλουν Σόλμπεργκ στη Ford

Νίκος Τσιώκος
Τον Πίτερ Σόλμπεργκ θέλει να πάρει στη Ford ο Μάλκομ Γουίλσον, τον οποίο δεν κατάφερε να αποκτήσει πριν από εννιά χρόνια, αφού πήγε στη Subaru, με την οποία στέφθηκε και πρωταθλητής. Όμως, πέρυσι αυτή αποχώρησε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και ο Νορβηγός έμεινε στο... σκαρί και, έτσι, τώρα βρίσκεται σε συζητήσεις για το μέλλον του, έπειτα από την πρωτοβουλία του να συμμετάσχει στο WRC με τη δικιά του ιδιωτική ομάδα.

Όταν η Subaru αποχώρησε πέρυσι από το WRC ο Πίτερ Σόλμπεργκ πίστευε ότι θα μείνει χωρίς δουλειά, αλλά σκέφτηκε να πάρει την πρωτοβουλία και το ρίσκο να λάβει μέρος σε αυτό με τη δική του ιδιωτική ομάδα. Έπειτα από μερικούς μήνες ο Νορβηγός έχει πετύχει το στόχο του και, πλέον, βρίσκεται σε συζήτηση με κάποιες ομάδες για το μέλλον του. Μια από αυτές είναι και η Ford, καθώς ο Μάλκομ Γουίλσον τον θέλει στην ομάδα του, όπως είπε και σε δηλώσεις του. «Συζητήσαμε πολλά πράγματα και καταλήξαμε σε αυτό που νομίζουμε ότι είναι το καλύτερο σχέδιο.

Θα θέλαμε να δούμε τον Πίτερ στη Ford και θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε», είπε ο Γουίλσον, ενώ ο Σόλμπεργκ από την πλευρά του δήλωσε συμμετοχή στον αγώνα της Καταλονίας χωρίς να δηλώσει το αυτοκίνητο, με το οποίο θα τρέξει. «Δήλωσα συμμετοχή στο Ράλι Καταλονίας, αυτό έγινε. Δεν έχω καταγράψει το αυτοκίνητο, αυτό θα το γνωρίζω αργότερα την επόμενη εβδομάδα». Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο 35χρονος οδηγός έχει κάνει δοκιμές και με ένα Citroen C4 έχοντας βρεθεί σε συζητήσεις με τη γαλλική ομάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!