Συνεχίζουν Ford, Citroen

Νίκος Τσιώκος
Συνέχεια θα δώσουν στην παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι οι Ford και Citroen, όπως ανακοίνωσαν οι δυο ομάδες σήμερα. Αρχικά, ο Μάλκομ Γουίλσον, επικεφαλής της M-Sport, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της πρώτης στο WRC το 2010 και το 2011 για να ακολουθήσει η ανακοίνωση από τον Ολιβιέ Κεσνέλ για τη δεύτερη.

Οι δυο ομάδες που μάχονται κάθε χρόνο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο WRC είναι η Ford και η Citroen και δύσκολα θα τεθούν εκτός αυτού διότι αμφότερες ανακοίνωσαν ότι θα είναι παρούσες στις επόμενες δυο σεζόν. Πρώτη που έπραξε ήταν η Ford διαμέσου του επικεφαλή της ομάδας M-Sport, με την οποία συνεργάζεται, Μάλκομ Γουίλσον στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Φινλανδία. «Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τη Ford. Αυτή η ανακοίνωση είναι μια επιπλέον ψήφος εμπιστοσύνης στην M-Sport και επιδεικνύει τη σημαντικότητα που αποδίδει η Ford στο WRC», είπε ο Γουίλσον και μίλησε για τους οδηγούς του και τη δουλειά που γίνεται στη βάση της ομάδας.

«Διαθέτουμε νέους και δυναμικούς οδηγούς που συνεχίζουν να κερδίζουν σε εμπειρία και ωριμότητα. Το Focus RS WRC έχει αποδείξει την ταχύτητα, τη δύναμη και την αξιοπιστία του ξανά και ξανά. Συγχρόνως, διαθέτουμε την υποδομή στη βάση μας στο Ντόβενμπι Χολ για να εξελίξουμε μαζί με την υποστήριξη της Ford το Fiesta S2000 ώστε να γίνει ένα αυτοκίνητο ικανό να αντιμετωπίσει επιτυχώς τους αντιπάλους μας το 2011. Δεν βρισκόμαστε στο WRC μόνο για διασκέδαση, είμαστε εκεί για να παλέψουμε για τους τίτλους και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να νικήσουμε.

Μέσα στο 2010 και το 2011 προσδοκούμε να παραμείνει έντονη η παρουσία της Ford στο service park τόσο μέσω των εργοστασιακών ομάδων όσο και μέσω των πελατών μας». Αφού έγινε αυτό, λίγες ώρες μετά ήρθε και η ανακοίνωση της Citroen από τον Ολιβιέ Κεσνέλ. «Μέσα σε αυτό το τρέχον κρίσιμο οικονομικό κλίμα, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εκφραζόμαστε μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των νικών που επιτυγχάνουν οι ομάδες μας και τα οχήματά μας.

Το WRC, όπου οι δαπάνες είναι εντός των ορίων, αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο προβολής. Η Citroen Racing είναι ευχαριστημένη με την εμπιστοσύνη που της δείχνει το συμβούλιο των διευθυντών της Citroen καθώς και το PSA Group. Επί του παρόντος εργαζόμαστε με τα υπάρχοντα πληρώματα για να ανανεώσουμε τα συμβόλαιά τους. Αισθάνομαι βέβαιος πως ο Σεμπαστιάν Λεμπ και ο Ντάνι Σόρντο θα συνεχίσουν την περιπέτειά τους με τη Citroen και στο μέλλον».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!