Ο «εμίρης» της Ford ανυπομονεί για την Ιαπωνία

Gazzetta team
Ο «εμίρης» της Ford ανυπομονεί για την Ιαπωνία
Ο οδηγός της BP Ford Abu Dhabi Team, Καλίντ Αλ Κασίμι, πιστεύει ότι η επιστροφή στο χώμα για το ράλι Ιαπωνίας θα τον βοηθήσει να σταθεροποιήσει μια απόδοση όπως στη Γερμανία, όπου διεκδίκησε το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν, αυτό της όγδοης θέσης.
«Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα όπως αυτό στη Γερμανία, γιατί δεν είχαμε καλή πρόσφυση την πρώτη ημέρα, και δεν ήταν εύκολο για μένα να έχω μια καλή αίσθηση στην άσφαλτο», δήλωσε ο οδηγός της Αμπού Ντάμπι.

«Αλλά τώρα ανυπομονώ να επιστρέψω στο χωμάτινο, και παρά το ότι θα είναι η πρώτη μου φορά στην Ιαπωνία, αισθάνομαι βέβαιος ότι μπορούμε να πιέσουμε για τη δεκάδα, για να μαζέψουμε κάποιους ακόμα βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ποιος ξέρει, αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη σεζόν μας μέχρι τώρα».

Ο Αλ Κασίμι αναμφίβολα θα βοηθηθεί από την παραδοσιακά εντυπωσιακή απόδοση της Ford στην Ιαπωνία: ο κατασκευαστής έχει κερδίσει το ράλι Ιαπωνίας τις δύο τελευταίες φορές που είχε τρέξει στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, και η Ford έχει επίσης κερδίσει δύο από τα τρία τελευταία χωμάτινα ράλι φέτος (Νέα Ζηλανδία, Φινλανδία).

Ο οδηγός από τα Εμιράτα βρίσκεται σήμερα στην 14η θέση της κατάταξης στο πρωτάθλημα, και έχει ως στόχο να βελτιώσει την 12η που είχε πάρει το 2009. Αλλά λέει ότι η μεγαλύτερη πρόκλησή του ήταν η έλλειψη πείρας και χρόνου για δοκιμές, καθώς η συμμετοχή του στο WRC βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το πρόγραμμα ενός πρωταθλήματος στη Μέση Ανατολή, στο τιμόνι ενός Ford Fiesta S2000.

«Δεν είναι εύκολο όταν απλά πρέπει να μπεις στο αυτοκίνητο και να οδηγήσεις στο ράλι» είπε. «Χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσεις τις συνθήκες, και σε εκείνο το σημείο οι πιο έμπειροι οδηγοί έχουν ήδη ένα μεγάλο πλεονέκτημα».

Ο Αλ Κασίμι υποστήριξε επίσης την προσφορά της χώρας του να φιλοξενήσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στο μέλλον. «Υπάρχει ένας τεράστιος ενθουσιασμός στο Αμπού Ντάμπι για να συμβεί αυτό», κατέληξε. «Και, φυσικά, αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω, τότε θα το κάνω».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!