Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ρωσία αρνήθηκε τις προσκλήσεις παλαιστών για το «Παρίσι 2024»

Η Ρωσία αρνήθηκε τις προσκλήσεις παλαιστών

bet365

Η ομοσπονδίας πάλης της Ρωσίας με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχθεί τις 10 προσκλήσεις αθλητών της από τη ΔΟΕ για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οριστικά χωρίς εκπροσώπηση στα αγωνίσματα της πάλης θα είναι η Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η ρωσική ομοσπονδία πάλης σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν θα δεχθεί τις προσκλήσεις αθλητών της από τη ΔΟΕ. Ενα μεγάλο μέρος Ρώσων αθλητών είχε κριθεί ως μη επιλέξιμο να αγωνιστεί από την Επιτροπή Αναθεώρησης Επιλεξιμότητας μεμονωμένων ουδέτερων αθλητών, επειδή δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες που εγκρίθηκαν από τη ΔΟΕ, όσον αφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Παρόλα αυτά η Ρωσία εξακολουθούσε να έχει την έγκριση 10 παλαιστών για να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως αποφασίστηκε ομόφωνα από τη ρωσική πλευρά και αυτοί να μποϊκοτάρουν τους αγώνες.

«Η ρωσική ομοσπονδία πάλης, οι αθλητές και οι προπονητές των ρωσικών εθνικών ομάδων στην ελεύθερα, γυναικεία και την ελληνορωμαϊκή πάλη δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των πολιτικών και δεν θα επιτρέψουν να σπάσει το πνεύμα της ρωσικής ομάδας. Δεν δεχόμαστε την αντιαθλητική αρχή επιλογής που καθοδήγησε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή κατά τη διαμόρφωση της λίστας των επιλέξιμων αθλητών, σκοπός της οποίας είναι να υπονομεύσει την αρχή της ενότητας της ομάδας μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα