Η Πελώνη «άδειασε» τον Άδωνι σχετικά με την δυνατότητα απόλυσης όσων δεν εμβολιάζονται (vid)

Η Πελώνη «άδειασε» τον Άδωνι σχετικά με την δυνατότητα απόλυσης όσων δεν εμβολιάζονται (vid)
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη δεν συμφωνεί με την θέση του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τις απολύσεις όσων δεν εμβολιάζονται.

Την Τετάρτη προκάλεσε μεγάλο ντόρο η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία ουσιαστικά άναβε το... πράσινο φως στις ιδιωτικές επιχειρήσεις για να απολύσουν όποιον υπάλληλο δεν κάνει το εμβόλιο.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης είχε στηρίξει την άποψή του αυτή, λέγοντας οτι κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση και ο νομος δίνει την δυνατότητα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Επί του θέματος, ρωτήθηκε την Παρασκευή η Αριστοτελεία Παλένωνη, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να έχει εντελώς διαφορετική άποψη.

«Ο πρωθυπουργός έθεσε σαφώς το πλαίσιο στην τοποθέτησή του στη Βουλή την περασμένη Τρίτη. Αφορά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για να λάβει τις αποφάσεις της, ζυγίζοντας τα πράγματα με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Αυτή είναι μια ζωηρή συζήτηση, απασχολεί και άλλες χώρες, κατατίθενται όλες οι απόψεις», είπε χαρακτηριστικά.

 

Απαντώντας σε ερώτηση πότε επιχειρηματίες στην εστίαση ή στον τουρισμό θα μπορούν να υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους, επανέλαβε πως η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για αυτό το ζήτημα το οποίο εγείρει πολλά διλήμματα. «Ήδη έχουμε πει σε ό,τι αφορά διευκολύνσεις προς εμβολιασμένους πως αυτό θα καταστεί εφικτό, θα γίνει μια άλλη συζήτηση, όταν όλος ο ενήλικος πληθυσμός έχει πρόσβαση σε εύλογο χρονικό διάστημα στο εμβόλιο που επιθυμεί. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα συζητήσουμε ποιες διευκολύνσεις θα είναι αυτές ή τι κίνητρα πρέπει να δοθούν», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη διάθεση των self tests, είπε ότι έχει διασφαλιστεί αυτή τη στιγμή για τον Ιούνιο σε όλη την Επικράτεια. «Υπάρχει συμφωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μέχρι τις 19 Ιουνίου. Σεβόμαστε τη συνδρομή των φαρμακοποιών, ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε έτσι. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι», είπε.

Η κυρία Πελώνη διέψευσε ότι υπάρχει περίπτωση αλλαγής του ορισμού του βιασμού και αφαίρεση του όρου συναίνεση. «Βλέπω διάφορα που γράφονται. Προφανώς αυτό δεν ισχύει. Αναμένουμε τις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον νέο Ποινικό Κώδικα. Αντίληψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ότι όχι μόνο αυτό δεν ισχύει αλλά το νέο πλαίσιο για το έγκλημα του βιασμού αυστηροποιείται», τόνισε.