Πως να απογειώσεις τα τριήμερα που έρχονται
Με τον ζεστό, ξανθό ήλιο να κυριαρχεί στον ουρανό θέλουμε με ανυπομονησία δημιουργήσουμε νέες ευχάριστες στιγμές και να θυμηθούμε παλιές αγαπημένες.
Η φετινή χρονιά είναι γεμάτη τριήμερα και μας καλεί να τα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο! Ειδικά τα τριήμερα που έρχονται προμηνύουν το πολυαναναμενόμενο καλοκαιράκι και μας καλούν να αγναντεύουμε τη θάλασσα, να ακούσουμε τον ήχο του πάγου να πέφτει στα ποτήρια με το Ουζάκι και να ονειρευτούμε ένα ανέμελο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.
Το πιο κοντινό είναι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ενώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν αργεί! Οι ηλιόλουστες μέρες αλλά και οι αργίες που έρχονται εντείνουν τη διάθεσή μας να επισκεφτούμε το αγαπημένο μας ταβερνάκι και να δοκιμάσουμε το νέο μενού με τα θαλασσινά. Να βρεθούμε με την παρέα μας, να οργανώσουμε το απόλυτο πικνίκ στο βουνό, να δημιουργήσουμε μια συνάντηση με Ουζάκι, ευχάριστη μουσική και λίγους, εκλεκτούς μεζέδες στην αυλή ή και στο μπαλκόνι μας ενώ οι πιο τολμηροί θα επισκεφτούν και τη θάλασσα επιχειρώντας τις πρώτες βουτιές κάτω από τον ξανθό ήλιο. Έχουμε διάθεση να πάμε μια κοντινή εκδρομή και να γνωρίσουμε νέους τόπους και παραδόσεις που βρίσκονται μια ανάσα από την Αθήνα. Έχουμε άλλωστε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που κρύβει μαγικούς προορισμούς και παραδόσεις που έχουν βαθιά τις ρίζες τους στο παρελθόν.
Όπως κι αν επιλέξουμε να περάσουμε τα ηλιόλουστα τριήμερα που έρχονται, συνοδοιπόρος μας θα είναι το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου. Γλυκόπιοτο και σπιρτόζικο, αρωματικό και φίνο, δροσερό και παρεϊστικο, το Ούζο Πλωμαρίου απογειώνει την κάθε στιγμή. Αποτελεί ένα απόσταγμα συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση καθώς με μια και μόνο δοκιμή δίνει τη βεβαιότητα ότι έχει γεννηθεί μέσα στην ελληνική ψυχή. Με την πρώτη γουλιά γευόμαστε τον γλυκάνισο και τη θαλασσινή αλμύρα, μεταφερόμαστε σε στιγμές με την παρέα σε τραπεζάκια δίπλα στο κύμα και στα αυτιά μας ακούγονται τσουγκρίσματα στον αέρα.
Το αγαπημένο Ούζο, παράγεται από το μακρινό 1894 μέχρι και σήμερα ακολουθώντας πιστά τη μυστική συνταγή του ιδρυτή Ισίδωρου Αρβανίτη, με έμφαση στους εξαιρετικής ποιότητας καρπούς και βότανα από όλη την Ελλάδα. Η γεύση και τα αρώματά του σφραγίζονται από την 100% διπλή απόσταξη που πραγματοποιείται παραδοσιακά, σε 18 μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Έτσι φτάνει στα ποτήρια μας ένα απόσταγμα διαμάντι που απογειώνει την κάθε περίσταση, το κάθε ραντεβού μας στον ήλιο.
Τα τριήμερα που έρχονται μας δημιουργούν μια ξεγνοιασιά και ανεμελιά που όλοι αναζητάμε, μας καλούν να ονειρευτούμε το πολυαναμενόμενο καλοκαίρι και να δημιουργήσουμε νέες ανεξίτηλες αναμνήσεις. Όπου κι αν σας βρουν τα τριήμερα που έρχονται, ό,τι και να κάνετε, μην ξεχνάτε ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά η διάθεση και η καλή παρέα. Ραντεβού στον ήλιο λοιπόν, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και με Ούζο Πλωμαρίου, άλλωστε όταν έχει ήλιο έχει Πλωμάρι!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Βρετανός άφησε το Λονδίνο για μια «ονειρική» ζωή στην Ελλάδα και δε το μετάνιωσε: «Η οδήγηση είναι μια περιπέτεια και η γραφειοκρατία πρόκληση»
- Μια μικρή Ιταλία στην Αθήνα: 7 διευθύνσεις για τα πιο κορυφαία ζυμαρικά στην πόλη
- Athens Bar Show 2024: Μια αξέχαστη διοργάνωση που αναδεύει το μέλλον των bars και φέρνει στην πόλη τα κορυφαία bars του κόσμου