Συγκλονίζει ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς στη Λάρισα: «Δέχθηκα δολοφονικά και άνανδρα χτυπήματα στο κεφάλι» (vid)

Newsroom
Συγκλονίζει ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς στη Λάρισα: «Δέχθηκα δολοφονικά και άνανδρα χτυπήματα στο κεφάλι» (vid)
Σοκάρει η περιγραφή του αστυνομικού που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στη Λάρισα.

Για την άγρια επίθεση που δέχθηκε από νεαρούς στην κεντρική πλατεία της Λάρισας μίλησε ο αστυνομικός. Το περιστατικό συνέβη στις 4 Σεπτεμβρίου όταν, σύμφωνα με την αστυνομία ένας 35χρονος επιβαίνων σε ποδήλατο εμπόδισε την πορεία περιπολικού οχήματος του Τμήματος Άμεσης Δράσης, το οποίο κινούταν πέριξ χώρου πλατείας της πόλης, ακινητοποιώντας το με το ποδήλατό του.

Παρά την προτροπή των αστυνομικών, ο 35χρονος αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε τον έλεγχο, εξυβρίζοντας και απωθώντας τους αστυνομικούς. Κατά την ακινητοποίησή του, ομάδα 20 περίπου άγνωστων μέχρι στιγμής, ατόμων, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών.

«Είναι δολοφονικά χτυπήματα και άνανδρα. Όταν χτυπάς έναν άνθρωπο πεσμένο στο κεφάλι με κλωτσιά, είναι χτύπημα δολοφονικό και άνανδρο. Είναι σαν να με δικάζεις και να με καταδικάζεις μόνος σου, είτε σε αναπηρία είτε ακόμα και σε θάνατο», είπε στην κάμερα του STAR ο ένας αστυνομικός.

Πρόκειται για 41χρονο αστυνομικό που υπηρετεί 16 χρόνια και έχει βραβευτεί πολλές φορές για την αυτοθυσία του εν ώρα καθήκοντος. «Είχαν πάρει τον κρατούμενο από το περιπολικό ήδη δύο φορές. Άνοιγαν τις πόρτες και τον έπαιρναν. Οπότε όταν βγαίναμε δίναμε πάλι μάχη και ξαναμπαίναμε στο περιπολικό για να καταφέρουμε να φύγουμε», πρόσθεσε.