Μπαλάσκας για τον βιασμό στο Α.Τ Ομόνοιας: «Άμεση απόταξη και φυλάκιση αν είναι ένοχοι» (vid)

Newsroom
Μπαλάσκας για τον βιασμό στο Α.Τ Ομόνοιας: «Άμεση απόταξη και φυλάκιση αν είναι ένοχοι» (vid)
Ο Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε ότι η ιατροδικαστική εξέταση είναι επιβαρυντική.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ για βιασμό στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για βιασμό 19χρονης μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ ο ένας φέρεται να είχε πάνω του και κάμερα.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στον Alpha για το περιστατικό και μεταξύ άλλων τόνισε πως αν είναι ένοχοι, πρέπει να φυλακιστούν και να γίνει άμεση απόταξη από το αστυνομικό Σώμα.

«Είναι δυο ειδικοί φρουροί, δεν είναι στο επίπεδο των αστυνομικών ακόμα, αλλά είναι συνάδελφοι. Οι ειδικοί φρουροί είναι συνάδελφοί μας, το ίδιο όπως είμαστε εμείς. Δεν το ξεχωρίζουμε. Αυτό που είναι κοινοποιήσιμο είναι ότι οι δυο ειδικοί φρουροί λένε ότι μέσα στο αυτοκίνητο, ο ένας εκ των δυο συνουσιάστηκε μαζί της με την συγκατάθεσή της. Αυτό που λέω εγώ και οι περισσότεροι αστυνομικοί τώρα, είναι ότι γίνεται μια έρευνα η οποία θα αποδείξει τι έγινε. Αυτό ισχυρίζονται οι ειδικοί φρουροί», ανέφερε αρχικά.

«Εμείς σαν αστυνομικοί λέμε να ολοκληρωθεί η έρευνα της ποινικής δικαιοσύνης και της πειθαρχικής δικαιοσύνης και έχουμε πολύ επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον τους την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία είναι απολύτως επιβαρυντική. Σε περίπτωση που αποδειχθεί από την ποινική και την πειθαρχική έρευνα η ενοχή τους θέλουμε δυο πράγματα. Πρώτον, άμεση απόταξη από το σώμα της ελληνικής αστυνομίας και δεύτερον στη φυλακή. Αυτά λέμε», συμπλήρωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.