Η τρομακτική στιγμή που τάρανδος χτυπάει με τα κέρατα ανυποψίαστο τουρίστα (vid)

Newsroom
Η τρομακτική στιγμή που τάρανδος χτυπάει με τα κέρατα ανυποψίαστο τουρίστα (vid)
Ένας άνδρας σε πάρκο στο Κολοράντο έκανε θόρυβο για να τραβήξει τη προσοχή του ταράνδου, με το εκνευρισμένο ζώο να τον «παίρνει στο κυνήγι».

Βίντεο στο διαδίκτυο απεικονίζει ομάδα τουριστών στο Κολοράντο των ΗΠΑ να έχει αψηφήσει τα μέτρα ασφαλείας, να έχουν πλησιάσει έναν ανήσυχο τάρανδο και με τα κινητά τους να τον φωτογραφίζουν.

Η Μέγκαν Φόστερ κατέγραψε με το κινητό της ένα στιγμιότυπο που δείχνει το μεγάλο ελάφι να βαδίζει αργά προς μια ομάδα τουριστών προτού βάλει στο στόχαστρο έναν άνδρα που, όπως είπε, έκανε θόρυβο με το στόμα του για να τραβήξει τη προσοχή του ζώου.

Ο τάρανδος κυνήγησε και χτύπησε με τα κέρατα του τον απερίσκεπτο άνδρα, ο οποίος άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει από τη λύσσα του άγριου ζώου.

 

«Αυτό που δεν φαίνεται στο βίντεο είναι ότι όλη η ομάδα (των τουριστών) προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το τάρανδο γιατί φαινόταν θυμωμένος και όλοι ξέραμε πως αντιδρούν σε τέτοιες καταστάσεις αυτά τα ζώα. Υπήρχαν και άλλοι τάρανδοι κοντά και ο συγκεκριμένος προσπαθούσε να τους κρατήσει μακριά. Το ζώο βασανιζόταν. Κάποιοι δεν το κατάλαβαν έγκαιρα, Ευτυχώς ο άνδρας δεν έπαθε τίποτα σοβαρό» σημείωσε η Φόστερ.

Οι δασοφύλακες σε κάθε περίπτωση προειδοποιούν τους τουρίστες ότι σε περίπτωση που εντοπίζουν άγρια ζώα στο πάρκο, πρέπει να κρατούν συγκεκριμένες αποστάσεις ασφαλείας.