Πανδαιμόνιο σε πτήση στην Αργεντινή μετά από αναταράξεις: Επιβάτης έσπασε τη μύτη του, ενώ η καμπίνα καταστράφηκε ολοσχερώς

Newsroom
Πανδαιμόνιο σε πτήση στην Αργεντινή μετά από αναταράξεις: Επιβάτης έσπασε τη μύτη του, ενώ η καμπίνα καταστράφηκε ολοσχερώς
Χάος και πανικός προκλήθηκε σε καμπίνα αεροσκάφους, όταν προκλήθηκαν σημαντικά ατυχήματα λόγω αναταράξεων.

Πραγματική κόλαση για τους επιβάτες εξελίχθηκε μια πτήση με προορισμό το τη πρωτεύουσα της Αργεντινής, όταν το αεροσκάφος χτυπήθηκε από σκληρές αναταράξεις πάνω από τον Ατλαντικό.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες, οι οποίοι κοιμόντουσαν, ξύπνησαν με έναν παράδοξο τρόπο βλέποντας τα αντικείμενα να αιωρούνται δεξιά και αριστερά. Ντουλάπια άρχισαν να σπάνε, ενώ καροτσάκια και τσάντες εκσφενδονίστηκαν μέσα στην καμπίνα όταν διαλύθηκαν οι χώροι χειραποσκευών.

Μάλιστα κάποιοι επιβάτες πλήρωσαν ακριβά την απερισκεψία τους. Συγκεκριμένα όσοι ταξιδιώτες δεν ήταν δεμένοι ή προσπάθησαν να βάλουν τη ζώνη ασφαλείας τη τελευταία στιγμή, τραυματίστηκαν, αφού προσέκρουσαν στην οροφή του αεροσκάφους.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν αργότερα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ένας έμεινε με σπασμένη μύτη, σύμφωνα με την Bild.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ώρες για να ολοκληρωθεί η περιπέτεια των επιβατών. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά στο Μπουένος Άιρες, ενώ οι επιβάτες που υπέστησαν τραυματισμούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Μιλώντας στην εφημερίδα El Pais, ο επιβάτης Adrian Torres δήλωσε: «Είχαμε πετάξει περίπου επτά ώρες και σχεδόν όλοι μας κοιμηθήκαμε, γιατί εκείνη την ώρα ήταν σχεδόν τρεις το βράδυ στην Ισπανία. Το αεροπλάνο άρχισε να κινείται πολύ και είπα στους συναδέλφους μου, «υπάρχει σημαντική αναταραχή, δέστε τις ζώνες σας!» Καθώς έψαχνα τη ζώνη ασφαλείας μου, το αεροπλάνο αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις και χωρίς να το καταλάβω καρφώθηκα στο ταβάνι»

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι επιβάτες προειδοποιήθηκαν με ανακοίνωση, με τους ίδιους όμως να μη συμφωνούν με αυτή την εκδοχή των γεγονότων, αφού δεν περίμεναν κάτι τόσο ακραίο.