Σκότωσαν διαδηλωτή στο Ιράν επειδή έσκισε αφίσα της κυβέρνησης

Newsroom
Σκότωσαν διαδηλωτή στο Ιράν επειδή έσκισε αφίσα της κυβέρνησης
Ένας 21χρονος βιντεοσκοπήθηκε να σκίζει μια κυβερνητική αφίσα που έδειχνε τον ανώτατο ηγέτη και λίγη ώρα μετά έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στον ώμο και στην πλάτη.

Εδώ και αρκετό καιρό το Ιράν έχει παραδοθεί στο χάος Οι διαδηλώσεις που πυροδότησε η δολοφονία της νεαρής Μαχσά Αμίνι στα χέρια της αστυνομίας ηθών, όπου βρέθηκε επειδή δεν είχε καλύψει πλήρως το κεφάλι της με τη χιτζάμπ, εξαπλώνονται και εξελίσσονται σε αιματηρά επεισόδια. Μετά από ακόμη μια διαδήλωση πυροβολήθηκε από την αστυνομία ένας 21χρονος.

Ο λόγος για τον Erfan Rezaei ο οποίος πυροβολήθηκε από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Αμόλ τον περασμένο μήνα. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, κρατικοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει το τραγικό περιστατικό. Ωστόσο, η πηγή ανέφερε ότι η οικογένειά του θύματος δέχθηκε πιέσεις να πει ότι για τη δολοφονία ευθύνονται οι διαδηλωτές.

Η μητέρα του Erfan, Farzaneh Barzekar, ενημερώθηκε από τις αρχές ότι ο γιος της είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο λίγο μετά από διαδήλωση. Μετά από τρεις ώρες αναζήτησης του παιδιού της, βρήκε τα αιματοβαμμένα ρούχα του έξω από ένα χειρουργείο και λιποθύμησε.

Πιθανότατα ο θάνατος του νεαρού επήλθε ως αποτέλεσμα σοβαρής βλάβης στα νεφρά και τη σπλήνα που προκλήθηκε από το τραύμα της σφαίρας στην πλάτη του.

Ακτιβιστικές οργανώσεις του Ιράν μιλούν για τουλάχιστον 248 νεκρούς από την αρχή των διαδηλώσεων, μεταξύ των οποίων 33 παιδιά.