Το σουρεαλιστικό γύρισμα της εκπομπής του Ευτύχη Μπλέτσα μέσα σε ελληνικό στρατόπεδο: «Ό,τι βλέπετε είναι αληθινό»

Το σουρεαλιστικό γύρισμα της εκπομπής του Ευτύχη Μπλέτσα μέσα σε ελληνικό στρατόπεδο: «Ό,τι βλέπετε είναι αληθινό»
Όταν ο πιο happy παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης γύρισε επεισόδιο για την «Κουζίνα της μαμάς πατρίδας» μέσα στα μαγειρεία του ελληνικού στρατού.

Πρέπει να έχει ταξιδέψει σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο και να έχει δοκιμάσει κάθε περίεργο φαγητό εκεί έξω. Κάθε επεισόδιο του Happy Traveller, Ευτύχη Μπλέτσα, συνοδεύεται από εικόνες, γεύσεις και χαμόγελα. Μπορούν όμως αυτά τα τρία στοιχεία να υπάρχουν και σε μία εκπομπή γυρισμένη μέσα σε ένα στρατόπεδο; Κι όμως.

Πριν από περίπου δώδεκα χρόνια και όταν ο Ευτύχης βρισκόταν ήδη στο τιμόνι της εκπομπής «Η κουζίνα της μαμάς» κλήθηκε να κάνει τη θητεία του στον ελληνικό στρατό. Δεν έμεινε ωστόσο με σταυρωμένα χέρια. Αποφάσισε να κάνει ένα γύρισμα (ζητώντας την άδεια του ΓΕΣ) μέσα από το στρατόπεδο στην Ξάνθη, όπου και βρισκόταν, μετονομάζοντας για λίγο την εκπομπή σε «Η κουζίνα της μαμάς πατρίδας».

Στο πιο happy επεισόδιο που θα μπορούσε να γυριστεί μέσα στον ελληνικό στρατό, ο Ευτύχης Μπλέτσας μας ξεναγεί στις κουζίνες και μαγειρεύει με τους υπόλοιπους φαντάρους, μας μιλάει για τις συνθήκες που επικρατούν, παρουσιάζει τα προγεύματα, ενώ κάνει και μια τουριστική βόλτα στην πόλη της Ξάνθης.

Όπως γράφει και ο ίδιος ο παρουσιαστής στις πληροφορίες του συγκεκριμένου επεισοδίου «Χρειάστηκε επίσημη γραπτή άδεια από το ΓΕΣ η οποία και δόθηκε με προυποθέσεις να μην κινηματογραφηθούν ευαίσθητες στρατιωτικά πληροφορίες και φυσικά να υπάρχει πλήρης επίβλεψη από την διοίκηση του στρατοπέδου. Επίσης η τελική εκπομπή θα έπρεπε να εγκριθεί πριν προβληθεί. Αυτό το λέω για να καταλάβετε ότι τις 2 μέρες που θα κάναμε γύρισμα όλα ήταν 10 φορές πιο στην πένα από ότι συνήθως.

Εννοείται ότι θα βγάζαμε θα ήταν όσο πιο άψογο γίνεται. Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι γενικά οι συνθήκες στο στρατόπεδο αυτο ήταν εξαιρετικές, ειδικά από τότε που είχε αλλάξει ο στρατοπεδάρχης (λιγο αφοτου πήγα) ο οποιος έστρωσε παρα πολύ το θέμα του φαγητού. Εννοείται δεν είναι παντού και πάντα στον στρατό έτσι. Μην αρχίσετε να λέτε ότι εσείς στο τάδε στρατόπεδο τρώγατε μάπα. Όλοι συμφωνούν ότι τη διαφορά την κάνει ο μάγειρας και η οργάνωση του στρατοπέδου όσον αφορά τις προμήθειες τροφίμων. Το σημαντικό εδώ είναι οτι η εκπομπή αυτή γυρίστηκε σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας του στρατοπέδου.Κανείς δεν είναι ηθοποιός και τίποτα δεν είναι στημμένο.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν εκτός από το άγχος της κάμερας είχαν και το άγχος του διοικητή τους και ελπίζω να το καταλαβαίνετε αυτό. Εννοείται υπάρχει αρκετή δόση υπερβολής, χιούμορ και τάση ωραιοποίησης των καταστάσεων. Όμως ό,τι βλέπετε είναι αληθινό. Δεν είναι "Λούφα & Παραλλαγή" που πρόκειται για μυθοπλασία με ηθοποιούς και σκηνικά. Ολη η παραγωγή έγινε από δύο άτομα».