Το Chairman’s Reserve Spiced είναι το ρούμι που θα πίνεις όλο τον χειμώνα

Το Chairman’s Reserve Spiced είναι το ρούμι που θα πίνεις όλο τον χειμώνα
Μπορεί το ρούμι να το έχουμε συνδέσει με τροπικές παραλίες, ωστόσο ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε.

Όταν ακούμε τη λέξη «ρούμι», συνήθως το μυαλό μας ταξιδεύει σε τροπικές παραλίες της Καραϊβικής. Σε βράδια με ήχους από λατιν νότες, αμμουδιές και ουρανούς γεμάτους αστέρια. Ωστόσο, όσο κι αν αγαπάμε το ρούμι, με το που πιάνουν τα κρύα του χειμώνα, επιστρέφουμε κάπως απότομα στην πραγματικότητα και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Τον χειμώνα αποζητούμε κάτι πιο «ζεστό». Ένα ποτό με αρώματα, γεύσεις και μπαχαρικά που να μας φέρνει στο μυαλό το αναμμένο τζάκι, τη ζεστασιά του σπιτιού και τις λιχουδιές της γιορτινής περιόδου. Ένα τέτοιο ρούμι είναι και το Chairman’s Reserve Spiced, το οποίο είναι λες και φτιάχτηκε για αυτή την εποχή.

Μπορεί να κρύβει μέσα του τη γοητεία της Καραϊβικής, όμως ταυτόχρονα έχει μέσα του και κάτι από βουνό. Συνοδεύεται αρμονικά από μπαχαρικά και φρούτα όπως κανέλλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, βανίλια και φλούδες πορτοκαλιού. Κύριος πρωταγωνιστής του βέβαια, είναι το «Bois Bande» (μπουά μπαντέ), κομμάτια δηλαδή από ένα φλοιό δέντρου που συναντάμε στην Αγία Λουκία.

Πρόκειται για ένα γαστρονομικό και ισορροπημένο ρούμι με μοναδική προσωπικότητα και τραγανό χαρακτήρα. Στο Chairman’s Reserve Spiced βρίσκουμε ένα ασυναγώνιστο μπαχαρώδες προφίλ με βαθύ μαονί χρώμα, καθώς και εκφραστικά επιμέρους αρώματα από πορτοκάλι, μοσχοκάρυδο, κανέλα και σταφίδα.

Δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε ποτό, αλλά για ένα ρούμι σταθμό στην ιστορία των Spiced Rums. Αποτελείται από blend ρουμιών που αρχικά ωριμάζουν ξεχωριστά, ανα σοδειά και τύπο στηλών απόσταξης, σε πρώην bourbon βαρέλια. Μετά αναμειγνύονται και ωριμάζουν σε δρύινες δεξαμενές για άλλους 6 μήνες. Ύστερα προστίθενται ντόπια φρούτα και μπαχαρικά και το ρούμι αφηνεται στην τελική του παλαίωση που διαρκεί για ακόμη 6 μήνες.

....

Aν φέτος τον χειμώνα θέλεις να δοκιμάσεις ένα ρούμι διαφορετικό από όλα τα άλλα, τότε μάλλον βρήκες το ιδανικό. Και χάρη στην Tsaknakis Premium Brands μπορείς να το βρεις και στα μέρη μας. Cheers!