Tyson Comfort Pub: Στη νέα μπιραρία της Γλυφάδας θα υπάρχει πάντα μια cool μπίρα να δοκιμάσεις

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Tyson Comfort Pub: Στη νέα μπιραρία της Γλυφάδας θα υπάρχει πάντα μια cool μπίρα να δοκιμάσεις
Με μότο της το Never Stay Dry είναι λογικό να σε πείσει «κατέβεις» στα νότια προάστια.

Αν και βγαίνω αρκετά στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, δεν είχα ακούσει σχεδόν ποτέ την ατάκα «πάμε για μπίρα στη Γλυφάδα;». Όπως και να το κάνεις, τη συγκεκριμένη περιοχή των νοτίων προαστίων την έχεις συνδέσει με φαγητό ή ποτό. Όχι, όμως με μπίρα.

Αυτό φαίνεται πως ήρθε να αλλάξει η Tyson Comfort Pub, το νέο στέκι που άνοιξε πριν λίγους μήνες στην οδό Κύπρου και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει κάνει ανθρώπους από διάφορες περιοχές της Αθήνας, να «κατέβουν» στα νότια.

....

Πρόκειται για μία χαλαρή μπιραρία, όπως λέει και το όνομά της, μέσα στην οποία «βασιλεύει» το μότο «Never Stay Dry» (σ.σ. ποτέ δε μένεις στεγνός). Βλέπεις, εδώ υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από βαρελίσιες μπίρες (ελληνικές, ολλανδικές, γερμανικές, ιρλανδικές, αγγλικές, τσέχικες και αμερικάνικες), καθώς και πάνω από 30 διαφορετά μπουκάλια για να διαλέξεις.

Πιθανότατα βέβαια το μεγαλύτερο ντόρο να τον κάνει η εξαιρετική lager με θυμαρίσιο μέλι και κόλιανδρο της ελληνικής μικροζυθοποιίας Αθηνέο.


....

Η διακόσμηση του μαγαζιού θυμίζει κάτι από τα μαγαζιά του Βερολίνου, με industrial αισθητική, κόκκινα νέον φώτα, ενώ την παράσταση κλέβει μια τρομερή γιγαντοαφίσα των Rage Against the Machine, η οποία αποτελεί το πιο insta-friendly spot. Τόσο εσωτερικός, όσο και ο κλειστός εξωτερικός χώρος είναι σχεδόν πάντα γεμάτοι με κόσμο, επομένως καλό θα ήταν αν αποφασίσεις να φτάσεις ως εκεί, καλύτερα να έχεις προνοήσει κάνοντας μια κράτηση.

Όσον αφορά στα του μενού τώρα, το έχει επιμεληθεί ο σεφ Θάνος Στασινός, ενώ στην εκτέλεσή του βρίσκεται ο αρκετά έμπειρος, Δημήτρης Πρασσάς. Οι γεύσεις κινούνται περισσότερο προς Λατινική Αμερική μεριά, με αρκετά κρεατικά, finger food, αλλά και σαλάτες.

....

Αυτά που ξεχωρίζουν από τα ορεκτικά είναι τα mini hot dogs με χειροποίητο ψωμάκι, κρητικά λουκάνικα και πικάντικη σάλτσα, αλλά και οι πατάτες bravas με πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Στα κυρίως το κοτόπουλο ala brasa με γιούκα και σάλτσα από καυτερές πιπεριές αποτελεί must επιλογή, ενώ πολύ δυνατό είναι και το ζουμερό churrasco μαύρου χοίρου.

....

Γι’ αυτούς που θέλουν να κλείνουν κάθε τους έξοδο με γλυκό, η Tyson Comfort Pub δεν χαλάει χατίρια. Τολμήστε το τιραμισού της και θα μας θυμηθείτε.

Tyson Comfort Pub, Κύπρου 18, Γλυφάδα (τηλέφωνο: 213 0463292)

Δευτέρα-Πέμπτη: 13:00 - 01:00,

Παρασκευή & Σάββατο: 13:00 - 02:00,

Κυριακή: 13:00 - 01:00

Αν τώρα δεν έχεις προλάβει να κανονίσεις κάτι για παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην Tyson Comfort Pub θα βρεις ένα απολαυστικό μενού, το οποίο ξεδιπλώνεται σε πέντε στάδια. (Κόστος New Year’s Eve menu: 55€ / άτομο)

....