Επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού: «Μόλις καθαρίσει το τοπίο, θα ελέγξουμε ξανά το τρίτο βαγόνι για να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχουν σοροί» (vid)

Newsroom
Επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού: «Μόλις καθαρίσει το τοπίο, θα ελέγξουμε ξανά το τρίτο βαγόνι για να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχουν σοροί» (vid)
Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού, Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΛΑΤΑΡΙΩΦ

Για τις δυσκολίες στις εργασίες ανεύρεσης αγνοουμένων μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta, ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης του Ερυθρού Σταυρού.

Σε ένα πρώτο επίπεδο αναφέρθηκε στις προσπάθειες που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί. «Προσπαθούμε να καθαρίσουμε την περιοχή ώστε να μπορέσουμε να γίνει ένας καλός έλεγχος. Νωρίτερα το πρωί ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανεύρεσης σορών μέσα στο δεύτερο βαγόνι, στο βαγόνι «κυλικείο» που είχε η αμαξοστοιχία και όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική βρέθηκαν εννέα απανθρακωμένοι σοροί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την αναγνώριση τους»

Στη συνέχεια σημείωσε ότι: «Ο καιρός έχει δυσχεράνει πάρα πολύ τη διαδικασία. Θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι και οι διασώστες που επιχειρούν θα πρέπει να είναι ασφαλείς καθ όλη τη διάρκεια των εργασιών. Βέβαια, παρά τη βροχή δεν έχουμε σταματήσει. Μόλις καθαρίσει το τοπίο θα ξαναγίνει η διαδικασία ελέγχου του τρίτου βαγονιού, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχουν σοροί εκεί πέρα».

 

«Νομίζω ότι από τα δυστυχήματα που έχουν να κάνουν με τρένα, ίσως είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας. Είναι ένα συμβάν μαζικών απωλειών, το οποίο καλούνται οι υπηρεσίες να το φέρουν εις πέρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους διασώστες είτε μιλάμε για τη ψυχολογία, είτε μιλάμε για τη κούραση, είτε για καταπόνηση» είπε χαρακτηριστικά.

«Όπως και να έχει αφού η Πυροσβεστική έχει βάλει ως στόχο να παραδοθεί μέχρι και ο τελευταίος σορός στους συγγενείς, αυτός είναι και ο δικός μας στόχος και θα συνδράμουμε μέχρι το τέλος» κατέληξε