Μπερλουσκόνι: Οι γκάφες και οι ατάκες που έμειναν στην ιστορία 

Επιμέλεια: Newsroom
Μπερλουσκόνι: Οι γκάφες και οι ατάκες που έμειναν στην ιστορία 
Ο «Καβαλιέρε» είχε τον δικό του τρόπο να αποτυπώνει τις σκέψεις του. Κάποιες από τις ατάκες του έγραψαν ιστορία.

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφήνοντας την τελευταία του πνοή μετά από μάχη που έδινε στο νοσοκομείο του Μιλάνου. Ο εκκεντρικός πολιτικός κατάφερε να στιγματίσει την πολιτική ζωή της Ιταλίας και να μείνει στην ιστορία για την ταραχώδη ζωή του και τις ιδέες του.

Πολλές από τις ατάκες του, μάλιστα, τον έβαζαν - πολλές φορές διόλου άδικα - σε μπελάδες. Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις ατάκες που έμειναν στην ιστορία.

Τον Δεκέμβριο του 2022 είχε πει στους ποδοσφαιριστές της Μόντσα πως αν καταφέρουν να κερδίσουν τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, θα φέρει στα αποδυτήρια ένα «λεωφορείο γεμάτο ιερόδουλες».

Τον Οκτώβριο του 2022, μια χρονική περίοδος όπου η ένταση ανάμεσα στην Ρωσία και στην Ουκρανία ήταν τεταμένη, είχε δηλώσει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε στείλει για τα γενέθλια του μια κούτα με 20 μπουκάλια βότκα και ένα γράμμα. Εκείνος ανταπέδωσε το δώρο στέλνοντας του μια κούτα με 20 μπουκάλια Lambrusco.

 

Το Νοέμβριο του 2010 σε μια έκθεση μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο είχε δηλώσει πως εργάζομαι πολλές ώρες την ημέρα αλλά μπορεί να χάσω την συγκέντρωση μου, αν περάσει μια όμορφη κοπέλα από μπροστά μου. Χαρακτηριστικά είχε πει «Είναι προτιμότερο να σου αρέσουν οι όμορφες κοπέλες παρά να είσαι γκέι».

Τον Απρίλιο του 2009 είχε σημειωθεί ένας ισχυρός σεισμός στην περιοχή Abruzzo. Οι κάτοικοι της περιοχής τότε διέμεναν σε σκηνές, προκειμένου να προφυλαχθούν από μετασεισμούς. Ο Μπερλουσκόνι είχε επισκεφτεί την περιοχή και χωρίς κανένα δισταγμό είπε στους ντόπιους πως «Θα πρέπει να το δουν σαν ένα Σαββατοκύριακο στην εξοχή».

Ήταν Νοέμβριος του 2008, ένας ιστορικός μήνας για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους εξελέγη μαύρος πρόεδρος. Τότε ο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε τον Μπαράκ Ομπάμα ως «νέο, όμορφο και ηλιοκαμένο».

Τον Φεβρουάριο του 2006 τα ιταλικά μέσα είχαν γράψει στα πρωτοσέλιδα πως ο Μπερλουσκόνι είχε πει στους ψηφοφόρους του πως είναι «Ο Ιησούς Χριστός της πολιτικής. Είμαι ένα υπομονετικό θύμα, ανέχομαι τα πάντα και θυσιάζομαι για τους πάντες».

Τέλος τον Σεπτέμβριο του 2004 είχε κάνει την εξής δήλωση στο βρετανικό περιοδικό Spectator, όταν ρωτήθηκε αν ο Μουσολίνι ήταν «καλοκάγαθος». «Ο Μουσολίνι δεν σκότωσε ποτέ κανέναν. Ο Μουσολίνι έστειλε ανθρώπους σε διακοπές, σε εξορία».