2 Μαζί: Πεντανόστιμα πιάτα και αέρας Michelin σε μια καλά κρυμμένη αυλή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Newsroom
2 Μαζί: Πεντανόστιμα πιάτα και αέρας Michelin σε μια καλά κρυμμένη αυλή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Το εστιατόριο του Ηλία Γώγου στην Πλάκα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τις πιο γευστικές καλοκαιρινές βραδιές στην πρωτεύουσα.

Οι αυλές έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι. Αυτό που ψάχνουμε, λοιπόν, μανιωδώς αυτή την περίοδο είναι όμορφα και φιλόξενα εστιατόρια, τα οποία να μπορούν να μας χαρίσουν μια «μικρή» απόδραση, τόσο με την αισθητική τους, όσο και με τις γεύσεις τους. Ένα τέτοιο συναντήσαμε στις παρυφές της Πλάκας και πιο συγκεκριμένα στον αριθμό 48 της οδού Νίκης. Μιλάμε φυσικά για το 2 Μαζί.

Όχι, δεν πρόκειται για κάποια καινούργια άφιξη, αλλά για ένα εστιατόριο που εδώ και χρόνια έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, κερδίζοντας τα εύσημα από τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες παγκοσμίως. Δεν είναι τυχάιο άλλωστε το γεγονός πως επί πέντε συναπτά έτη (2016-2020) βρισκόταν σταθερά στον οδηγό Michelin.

Στην υπέροχη αυλή του, η οποία συνδυάζει την πολυτέλεια με τον πιο λιτό και μίνιμαλ τρόπο, συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, Ηλία Γώγο. Με πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης αλλά και συγκεκριμένα στον ρόλο του σεφ, θέλησε με το 2 Μαζί να δημιουργήσει έναν γευστικό προορισμό, στον οποίο ξεχωρίζει η ελληνική δημιουργική κουζίνα.

....

Έτσι, στο μενού του εστιατορίου μπορείς να βρεις πολλές γνωστές παραδοσιακές συνταγές με ένα ενδιαφέρον twist. Φυσικά, το πρώτο πράγμα που έρχεται σχεδόν σε δευτερόλεπτα στο τραπέζι σου με το που δώσεις την παραγγελία, είναι το φρέσκο χειροποίητο ψωμί, μαζί με ένα εξαιρετικό ντιπ για να σου ανοίξει την όρεξη.

Από τις σαλάτες του μενού, αυτή που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η ανάμεικτη σαλάτα με τρυφερά φύλλα, λαχανικά, ψητό κατσικίσιο τυρί και μέλι τρούφας, ενώ προχωρήσαμε με τις φανταστικές παναρισμένες γαρίδες με πάνκο, ταραμά, μελάνι σουπιάς και κόκκινη πιπεριά. Όπως μας είπε και ο κ. Γώγος το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί ένα από τα best seller του εστιατορίου.

....

Κι αφού φωτογραφήσαμε και δοκιμάσαμε τα πρώτα πιάτα, είχε πλέον φτάσει η ώρα για τα κυρίως. Εκεί επιλέξαμε τα – άχαστα – μοσχαρίσια μάγουλα με αφράτο πουρέ πατάτας και κόκκινη πιπεριά, το οποίο ήταν πραγματικά ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει. Τα υλικά έδεναν άριστα μεταξύ τους, δημιουργώντας μια γευστική έκρηξη στον ουρανίσκο.

Εξίσου καλός, όμως, ήταν και ο μπακαλιάρος, ο οποίος συνοδευόταν με σιγοψημένα στο αλάτι παντζάρια και αγιολί με κρόκο Κοζάνης.

....

Βέβαια, για να ολοκληρωθεί ιδανικά η εμπειρία μας στην όμορφη αυλή του 2 Μαζί, έπρεπε να κλείσουμε ένα ένα δροσερό γλυκό. Η επιλογή μας ήταν η κρέμα γαλακτομπούρεκο με σπασμένο φύλλο, στρώμα πορτοκαλιού και σορμπέ λεμόνι, ένα πιάτο το οποίο «εξαφανίστηκε» σχεδόν σε δευτερόλεπτα.

Ως υπέρμαχος της ποιότητας, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ηλίας Γώγος, έχει θέση ψηλά τον πήχη με το 2 Μαζί. Το πανέμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα, το οποίο διαθέτει μια καλά κρυμμένη αυλή αλλά και έναν φιλόξενο εσωτερικό χώρο, τα πιάτα που αποπνέουν γεύση αλλά και αισθητική, καθώς και το άμεσο και απόλυτα εξυπηρετικό προσωπικό, συνθέτουν το ιδανικό παζλ για μια ξεχωριστή έξοδο κάθε ώρα της ημέρας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

2 Μαζί, Νίκης 48, 105 58, Αθήνα

Τηλ. 21 0322 2839