Δίκη Άλκη Καμπανού: Η απόφαση, τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν, οι αποδοκιμασίες, τα επεισόδια και όλα όσα συνέβησαν (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δίκη Άλκη Καμπανού: Η απόφαση, τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν, οι αποδοκιμασίες, τα επεισόδια και όλα όσα συνέβησαν (vid)
Τι συνέβη την Πέμπτη (7/7) στην δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ένοχοι κρίθηκαν οι 12 κατηγορούμενοι στην δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, και η κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο -το ίδιο και οι κατηγορίες για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Όπως αναφέρει το voria.gr, η απόφαση του δικαστηρίου διαφοροποιήθηκε ως προς την εισαγγελική πρόταση -πέρα από τη μετατροπή της κατηγορίας- και για την εμπλοκή κάποιων εκ των καταδικασθέντων, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την ηθική αυτουργία για τον πρώτο που είχε εισηγηθεί η εισαγγελέας καθώς και για τη συμμετοχική δράση του πέμπτου και του δωδέκατου.

Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων

Ωστόσο, σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι συνήγοροι υπεράσπισης των 12 κατηγορούμενων ζήτησαν να ληφθούν υπόψη ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα, αιτήθηκαν να αναγνωριστούν και τα ακόλουθα ελαφρυντικά για τον κάθε ένα, στο βαθμό που ισχύουν:

 
  • ότι τα εγκλήματα τελέστηκαν λόγω της νεαρής ηλικίας,
  • ο πρότερος σύννομος βίος,
  • η μεταμέλεια για τις πράξεις τους
  • η καλή διαγωγή τους στις φυλακές

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, όπως αναφέρει το voria.gr, αφού το δικαστήριο θα προχωρήσει ξανά σε διάσκεψη ως προς την αναγνώριση ή την απόρριψή τους, ενώ ακολουθεί το στάδιο της ανακοίνωσης των ποινών.

Καταπέλτης ο ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας του Άλκη

Κόλαφος κατά των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη και των συνηγόρων υπεράσπισης ήταν ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου, Γιάννης Πουλτσίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Πουλτσίδης μίλησε για ευτελή χειρισμό της υπερασπιστικής πλευράς να μιλάει για θανατηφόρα σωματική βλάβη, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο επρόκειτο για ανθρωποκτονία, μιας που «είχαμε 30 χτυπήματα σε άψυχο σώμα, 27 χτυπήματα σε ένα σώμα και ένα βαθύ τραύμα εννέα εκατοστών».

Αναφερόμενος στα ελαφρυντικά τόνισε: «Άκουσα ότι κάνουν λόγο για τους κατηγορούμενους ότι σπουδάζουν και θα πρέπει να έχουν ελαφρυντικά, κι ότι οι φυλακές που θα ζήσουν για πολλά χρόνια είναι αποθήκες ψυχών. Μπορεί κανείς να αναλογιστεί τη διαφορά κάποιος να ζει σε μια αποθήκη ψυχών, σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα και κάποιος που ζει δύο μέτρα κάτω από το χώμα;».

Μάλιστα συμπλήρωσε πως η οικογένεια του Άλκη αισθάνεται δικαιωμένη.

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού

Οι εντάσεις, τα επεισόδια και η άσεμνη χειρονομία από συγγενή κατηγορούμενου

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της δίκης υπήρξαν και αρκετές εντάσεις τόσο μέσα στην δικαστική αίθουσα όσο και έξω από αυτήν.

Συγκεκριμένα, φίλοι και συγγενείς που ήταν συγκεντρωμένοι φώναζαν «δολοφόνοι, γ... το σπίτι σας» και απαιτούσαν «ισόβια». Εντός της δικαστικής αίθουσας σηκώθηκε και πλακάτ που έγραφε «Δικαιοσύνη για τον Άλκη».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το thestival.gr τουλάχιστον 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και οπαδοί του Άρη, βρίσκονται έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου και φωνάζουν «ισόβια» και «σκ… στα αδέρφια σας».

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, τα πνεύματα οξύνθηκαν αρκετά μέσα στην δικαστική αίθουσα, όταν κάποιος συγγενής ενός εκ των κατηγορούμενων έκανε μια άσεμνη χειρονομία.