Καταγγελία Τσακαλώτου για εργοδότη στον τουρισμό που απαγορεύει στους εργαζόμενους να βγαίνουν για ποτό

Επιμέλεια: Newsroom
Καταγγελία Τσακαλώτου για εργοδότη στον τουρισμό που απαγορεύει στους εργαζόμενους να βγαίνουν για ποτό
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει να διερευνηθεί η συνομιλία εργαζόμενων και εργοδότη που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Μια ανάρτηση έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην οποία καταγγέλλει πως ένας εργοδότης σε επιχείρηση στον κλάδο του τουρισμού απαγορεύει στους εργαζόμενους να βγουν για ποτό.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση παραθέτει μια φωτογραφία με τα μηνύματα που αντάλλαξαν ο εργοδότης με τους εργαζόμενους και ζητάει να διερευνηθεί το θέμα.

«Δεν έχουμε νερό πάνω στα δωμάτια», φαίνεται να έχουν στείλει οι εργαζόμενοι με τον εργοδότη να φέρεται να απαντάει: «Καλησπέρα, έως 18 Αυγούστου απαγορεύονται αυστηρά οι έξοδοι σε όλους για ένα μήνα. Εάν θέλει κάποιος ένα ποτό, εδώ και μετά σπίτι».

Η ανάρτησή του

«Η εργοδοτική αυθαιρεσία στον τουρισμό έχει ξεφύγει.

 

Δεν φτάνει που τα παιδιά που δουλεύουν σεζόν δουλεύουν δωδεκάωρο 7 στα 7, τώρα οι επιχειρηματίες την έχουν δει διοικητές λόχου και επιβάλουν στέρηση εξόδου.

Η επιχείρηση πρέπει να βρεθεί άμεσα και να επιβληθούν οι πιο σκληρές ποινές. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της πρέπει να προστατευθούν.

Και πρέπει να κάνουμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα στη Βουλή και να φτιάξουμε ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στον τουρισμό. Και φυσικά να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς που θα το επιβάλλουν. Τώρα.

Δεν γίνεται να έχουμε μια χώρα με τέτοιες συνθήκες εργασίας και να μιλάμε για ανάπτυξη».