Όταν τα απρόβλεπτα και τα αταίριαστα «δένουν» μεταξύ τους, τίποτα δεν αποκλείεται

Όταν τα απρόβλεπτα και τα αταίριαστα «δένουν» μεταξύ τους, τίποτα δεν αποκλείεται
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τολμήσουμε το διαφορετικό και να απολαύσουμε όλα όσα χωρούν εκεί έξω.

Γεμάτη με αντιθέσεις. Διαφορετικοί πολιτισμοί, γεύσεις και άνθρωποι όλων των ηλικιών από διάφορα μέρη του κόσμου. Δρόμοι με ιστορία, σύγχρονα κτίρια, αρχοντική αύρα και νεανική ατμόσφαιρα. Βουνό και θάλασσα. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη, η πόλη που τα χωράει όλα. Η πόλη όπου τίποτα δεν αποκλείεται.

Από τη συμπρωτεύουσα και γενέτειρά της αντλεί έμπνευση η μπύρα ΝΥΜΦΗ στη νέα της ταινία και μας καλεί σε ένα ταξίδι όπου τα απρόβλεπτα και τα αταίριαστα δένουν συναρπαστικά μεταξύ τους. Έτσι ακριβώς όπως «δένει» και η δική της συνταγή, η οποία περικλείει πέντε διαφορετικούς λυκίσκους.

Στη νέα καμπάνια της μπύρας ΝΥΜΦΗ, βλέπουμε την πρωταγωνίστρια, μια νεαρή γυναίκα, η οποία φαίνεται πως ξέρει καλά τον τόπο καθώς έχει μεγαλώσει εκεί, να μας ξεναγεί σε δρόμους και στενάκια. «Βλέπεις αυτήν την πόλη; Τα χωράει όλα», ξεκινάει να λέει, καθώς τη βλέπουμε στο δάσος Σέιχ Σου, με θέα ολόκληρη την πόλη.

Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί τον πνεύμονα της πόλης και το αγαπημένο μέρος των κατοίκων της, όταν θέλουν να τρέξουν, να σκεφτούν, να χαλαρώσουν ή να ερωτευτούν.

Στη συνέχεια η κάμερα ακολουθεί τη νεαρή γυναίκα που κάνει ποδήλατο και περνά από κάποια εμβληματικά σημεία, όπως τα κάστρα και τους κήπους του Πασά της Άνω Πόλης, τα οποία μοιάζουν βγαλμένα απο παραμύθι. Τη βλέπουμε επίσης να περνάει από τα Λαλάδικα, το μέρος όπου «χτυπάει» η καρδιά της διασκέδασης και έπειτα να διασχίζει την ιστορική πλατεία Αριστοτέλους.

Η μουσική είναι νοσταλγική, αλλά και χαρούμενη, καταφέρνοντας να μας κάνει συμμέτοχους στην περιπέτεια της ηρωίδας. «Τα απρόβλεπτα και τα αταίριαστα είχαν πάντα θέση εδώ», την ακούμε να συνεχίζει. Παράλληλα, βλέπουμε εικόνες από ηλικιωμένους ανθρώπους να καθαρίζουν τα σπίτια τους, από νέους που κάνουν γκράφιτι, από παρέες που συνομιλούν, αλλά και φίλους που απολαμβάνουν τη βόλτα τους στον θερμαϊκό. Όλα χωρούν στη Θεσσαλονίκη και τίποτα δεν αποκλείεται.

Με αυτό το σύνθημα, το οποίο υιοθετεί για τη νέα της καμπάνια, η μπύρα ΝΥΜΦΗ αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον συμπεριληπτικό χαρακτήρα της.

Από το 2019 όταν και «γεννήθηκε» στην συμπρωτεύουσα μέχρι και σήμερα διακρίνεται για την κοινωνική της δράση και στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, παράγεται με υπευθυνότητα από 100% Μακεδονικό κριθάρι αειφόρου παραγωγής που μεγαλώνει με σεβασμό στο περιβάλλον και στους ανθρώπους.

....

Η ταινία ολοκληρώνεται με την πρωταγωνίστρια να διασχίζει την παραλία, ένα μέρος όπου περνάει σχεδόν όλη η πόλη κάθε απόγευμα και να φτάνει στο πιο απρόβλεπτο τραπέζι. Βρίσκεται ξαφνικά στη Σβώλου, σε έναν δρόμο που όσοι έχουν βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, έχουν περάσει, έχουν καθίσει στα τραπεζοκαθίσματα του και έχουν διασκεδάσει στα μαγαζιά του.

Εκεί έχει στηθεί, λοιπόν, μια γιορτή που τα χωράει όλα και όλους χωρίς διακρίσεις. Άτομα όλων των ηλικιών, γνωστοί και άγνωστοι, συζητούν, τρώνε, μοιράζονται εμπειρίες, έρχονται κοντά και τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους με μπύρα ΝΥΜΦΗ, απολαμβάνοντας τη στιγμή.

....

Όταν μπλέκουμε τις γεύσεις, τις εικόνες, τις εμπειρίες και τις σκέψεις μας, καταφέρνουμε αληθινά να έρθουμε κοντά ο ένας με τον άλλο. Εκείνη τη στιγμή δημιουργούμε κάτι μοναδικό, κάτι συναρπαστικό, το οποίο δεν θα υπήρχε αν δεν λέγαμε νωρίτερα πως «τίποτα δεν αποκλείεται».

Ας πιούμε μια ΝΥΜΦΗ σε αυτό και ας βγούμε από τις νόρμες του παρελθόντος, τολμώντας το νέο, το διαφορετικό, αυτό που τελικά τα χωράει όλα!