Ο Eminem μισεί ένα από τα δικά του τραγούδια τόσο πολύ που δεν το ερμηνεύει πλέον στις συναυλίες του

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Eminem μισεί ένα από τα δικά του τραγούδια τόσο πολύ που δεν το ερμηνεύει πλέον στις συναυλίες του
Οι αμφιλεγόμενοι και σκληροί στίχοι βάζουν στο στόχαστρο τη μητέρα του, αναφερόμενος σε αυτήν ως «εγωίστρια» και εκφράζοντας σκληρά συναισθήματα, ευχόμενος μάλιστα να «καεί στην κόλαση».

Ο Eminem, ο διάσημος ράπερ και αυτοαποκαλούμενος «Θεός της ραπ», δεν είναι άμοιρος αντιπάθειας για τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα εμβληματικό κομμάτι που απεχθάνεται τόσο πολύ που αρνείται να το ερμηνεύσει πια, και μάλιστα εξέφρασε τη μεταμέλειά του μέσω ενός μεταγενέστερου τραγουδιού-απολογίας.

Το εν λόγω τραγούδι είναι το «Cleanin' Out My Closet», που κυκλοφόρησε το 2002, και περιστρέφεται γύρω από την τεταμένη σχέση του Eminem με τη μητέρα του, Debbie. Οι αμφιλεγόμενοι και σκληροί στίχοι βάζουν στο στόχαστρο τη μητέρα του, αναφερόμενος σε αυτήν ως «εγωίστρια» και εκφράζοντας σκληρά συναισθήματα, ευχόμενος μάλιστα να «καεί στην κόλαση». Την κατηγορεί επίσης ότι κάνει χρήση συνταγογραφούμενων χαπιών και ορκίζεται να την κρατήσει μακριά από την εγγονή της, Hailie.

Εκείνη την εποχή, ο Eminem και η μητέρα του είχαν μια θυελλώδη σχέση, με αποκορύφωμα η Debbie να καταθέσει μήνυση εναντίον του το 1999, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση. Η δικαστική διαμάχη διευθετήθηκε τελικά έναντι 25.000 δολαρίων το 2001.

Παρά τις περιστασιακές επικρίσεις του Eminem για τη μητέρα του σε άλλα τραγούδια, από τότε έχει αποσύρει το «Cleanin' Out My Closet» από τις εμφανίσεις του. Παραδόξως, η απόφαση αυτή δεν οφειλόταν στα προηγούμενα νομικά ζητήματα, αλλά φαίνεται να προέρχεται από μια αλλαγή ψυχολογίας του ράπερ.

Σε ένα μεταγενέστερο τραγούδι με τίτλο «Headlights», που κυκλοφόρησε δεκαετίες μετά το «Cleanin' Out My Closet», ο Eminem αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε την προηγούμενη δουλειά του. Σε αυτό το συναισθηματικό κομμάτι, εκφράζει τη λύπη του για τα οδυνηρά λόγια που χρησιμοποίησε εναντίον της μητέρας του και επιδεικνύει μια νέα κατανόηση της πολυπλοκότητας της σχέσης τους.

Μέσα από το «Headlights», ο Eminem φαίνεται να έχει συμφιλιωθεί με το παρελθόν του και να έχει εξελιχθεί ως άνθρωπος και καλλιτέχνης.