Εφιαλτική νύχτα στη Ρόδο: Το μέτωπο έχει έκταση εννέα χιλιομέτρων (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Εφιαλτική νύχτα στη Ρόδο: Το μέτωπο έχει έκταση εννέα χιλιομέτρων (vid)
Από το λιμενικό μεταφέρθηκαν πάνω από 1500 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε ο υφυπουργός. Επιβεβαίωσε τέλος πως φτάνει κυβερνητικό κλιμάκιο στη νησί. 

Για 9 χιλιόμετρα μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο έκανε λόγο ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς.

Το μέτωπο της φωτιάς όπως ανέφερε ο ο Γιάννης Παππάς «ξεκινάει από το χωριό Απόλλωνα, περνάει την κορυφογραμμή, γλύφει το χωριό Λαέρμα και φτάνει μέχρι την παραλία στο Κιοτάρι, όπου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις για να προστατεύσουν την περιοχή που έχει πάρα πολλά ξενοδοχεία».

Εξήγησε πως λειτούργησε το λιμενικό προκειμένου να απεγκλωβίσει τους επισκέπτες του νησιού, ενώ σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς ανέφερε: «Το πρόβλημα είναι ότι οι άνεμοι δυναμώνουν, αλλάζουν. Τώρα πήραμε ενημέρωση. Ανάλογα με τους ανέμους, η φωτιά κινείται σε δύο κατευθύνσεις».

Σε άλλο σημείο είπε πως «η φωτιά πέρασε και καίγεται το νησάκι πάνω στη λίμνη». Επιβεβαίωσε πως κάποιοι από τους απεγκλωβισμένους θα κοιμηθούν σε πλοία, ενώ τόνισε πως αν φύγει ο άνεμος και περάσει τον Ξηροπόταμο υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει το χωριό Ασκληπιός.

Επισήμανε ακόμη πως επεξεργάζονται με ποιο τρόπο θα μεταφερθεί ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στην παραλία στο Γεννάδι σε ασφαλή σημεία. «Δεν κινδυνεύουν, αλλά πρέπει να μεταφερθούν. Υπολογίζονται σε 2000-2500 άτομα», τόνισε .