Φωτιά στη Ρόδο: Η British Airways ανησυχεί για τις πυρκαγιές και βρίσκεται σε επαφή με τους πελάτες της (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Φωτιά στη Ρόδο: Η British Airways ανησυχεί για τις πυρκαγιές και βρίσκεται σε επαφή με τους πελάτες της (vid)
Η British Airways ανέλαβε άμεσα δράση για να υποστηρίξει τους πελάτες της στην Ελλάδα, επιτρέποντάς τους να αλλάξουν τις πτήσεις τους χωρίς πρόσθετες χρεώσεις.

Η British Airways εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στη Ρόδο και λαμβάνει προληπτικά μέτρα για να βοηθήσει τους πελάτες της στο ελληνικό νησί. Ο ακραίος καύσωνας που σαρώνει τη νότια Ευρώπη έχει οδηγήσει σε καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, με αποτέλεσμα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει ταξιδιωτικές συμβουλές για όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη χώρα αυτό το καλοκαίρι.

Η πυρκαγιά στη Ρόδο μαίνεται εδώ και πέντε ημέρες, αναγκάζοντας τις αρχές να εκκενώσουν τέσσερις τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων δύο παραθαλάσσιων θέρετρων. Αρχικά περιορίστηκε στο ορεινό εσωτερικό του νησιού, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα προς την ακτή στην κεντροανατολική πλευρά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων. Η κατάσταση έχει γίνει κρίσιμη καθώς η φωτιά έφτασε σε τρία ξενοδοχεία, καθιστώντας αναγκαία την ασφαλή εκκένωση των επισκεπτών.

Η British Airways ανέλαβε άμεσα δράση για να υποστηρίξει τους πελάτες της στην Ελλάδα, επιτρέποντάς τους να αλλάξουν τις πτήσεις τους χωρίς πρόσθετες χρεώσεις. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τους πελάτες της που βρίσκονται στο νησί για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Το ελληνικό Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλέστερες τοποθεσίες μέσω θαλάσσης. Ευτυχώς, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι στιγμής. Οι προσπάθειες εκκένωσης στοχεύουν κυρίως στις πληγείσες περιοχές της Ρόδου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των τουριστικών καταλυμάτων του νησιού. Οι εκκενωμένοι επισκέπτες ανακατευθύνονται σε άλλα ξενοδοχεία του νησιού για να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Για τους Βρετανούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτής της παρατεταμένης καλοκαιρινής περιόδου, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ζωτικής σημασίας συμβουλές. Τους προτρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί και να επαγρυπνούν λόγω των ακραίων θερμοκρασιών και των συνεχιζόμενων πυρκαγιών. Αναμένονται διακοπές στα ταξίδια και είναι ζωτικής σημασίας για τους ταξιδιώτες να παρακολουθούν τις ενημερώσεις για τις καιρικές συνθήκες από την Ελληνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τις Ευρωπαϊκές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες. Η επαφή με τους ταξιδιωτικούς παρόχους και η τήρηση των οδηγιών των τοπικών αρχών είναι εξίσου σημαντικές για ένα ασφαλές ταξίδι. Οι δασικές πυρκαγιές είναι εγγενώς επικίνδυνες και απρόβλεπτες, καθιστώντας απαραίτητο για τους ταξιδιώτες να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ευημερία τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα.