Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: «Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ, θα ήταν μια κίνηση φυγομαχίας» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: «Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ, θα ήταν μια κίνηση φυγομαχίας» (vid)
O Γιάννης Οικονόμου εξήγησε τους λόγους που δεν σκέφτηκε να παραιτηθεί μετά τη σωρεία λαθών της ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου έχασε την ζωή του ο Μιχάλης Κατσούρης αλλά και στην σωρεία λαθών της ΕΛ.ΑΣ, αφού οι Κροάτες χούλιγκαν έφτασαν ανενόχλητοι στην περιοχή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Αποκάλυψε πως δεν σκέφτηκε να υποβάλλει παραίτηση μετά το αιματηρό περιστατικό της Νέας Φιλαδέλφειας και εξήγησε τον λόγο.

«Ήμουν υπουργός 9-10 μέρες. Όμως μου δίνετε την δυνατότητα να πω κάτι. Ήμουνα 10 μέρες υπουργός και με ρωτούν κάποιοι για το ζήτημα της παραίτησης. Την παραίτηση εγώ την αντιλαμβάνομαι σαν φυγομαχία. Δεν υπέβαλα καμία παραίτηση, ούτε σκέφτηκα να υποβάλω καμία παραίτηση. Θα σας πω γιατί. Δεν το λέω από ένδειξη αλαζονίας, το λέω με ειλικρίνεια. Αντιλαμβάνομαι, είδα την "επίθεση" από την αντιπολίτευση στη συνέχεια και τις πόσες φορές είχε ζητήσει την παραίτησή μου και το προηγούμενο διάστημα. Λέω την άποψή μου και δεν είναι αλαζονική, κάποια στιγμή όλοι φεύγουμε από τα πόστα, δεν είναι κανείς μόνιμος», τόνισε αρχικά.

«Η παραίτηση θα ήταν μια κίνηση φυγομαχίας. Θα γινόμουν εντός εισαγωγικών ο ευαίσθητος ή ο υπεύθυνος της μιας μέρας, της μιας ώρας. Όντας δέκα μέρες υπουργός να πω "αϊ στο καλό, αυτό το πράγμα, εγώ φεύγω κ.λ.π". Αυτό είναι το ζήτημα; Ή να κάτσεις να παλέψεις, να αναλάβεις τις ευθύνες, να δεχθείς την κριτική και να προσπαθήσεις με όλες σου τις δυνάμεις να διορθώσεις αυτές τις αδυναμίες; Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να μιλάμε με υπευθυνότητα στην ελληνική κοινωνία. Η παραίτηση στη συγκεκριμένη στιγμή, κατά την γνώμη μου, θα συνιστούσε μια φυγομαχία...», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

«Πολύ σύντομα θα έχουμε επιπλέον απόδοση ευθυνών»

Παράλληλα επανέλαβε ότι στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν πως «η ελληνική αστυνομία έχει και τις αστοχίες της και τους λανθασμένους χειρισμούς, δεν είμαστε εδώ για να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί. Είμαστε και είμαι εδώ για να αποδίδουμε με δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα και κρατήστε αυτές τις δυο λέξεις, τις ευθύνες, να αναδεικνύουμε τις αδυναμίες και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Την απαξίωση και τις γενικεύσεις δεν θα επιτρέψουμε. Τις αδυναμίες, τα λάθη, τις αστοχίες, όπως αυτή την τεράστια αστοχία διαχείρισης μιας υπόθεσης που ήταν απολύτως στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ, το έχει κάνει πάρα πολλές φορές, με την αλυσίδα λαθών σε μια σειρά από επίπεδα. Για τα οποία σε πρώτη φάση αποδόθηκαν ευθύνες και θα συνεχίσουν να αποδίδονται με βάση την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύντομα. Είμαστε εδώ για να δούμε ποιος έφταιξε, τι έφταιξε, να αποδώσουμε τις ευθύνες και να διορθώσουμε τις διαδικασίες για να μην έχουμε ξανά τέτοιου είδους αστοχίες...», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.