Αποκαλύψεις για το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛΑΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Γκάφα με το DNA, αλληλοκαρφώματα και αδράνεια»

Επιμέλεια: Newsroom
Αποκαλύψεις για το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛΑΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Γκάφα με το DNA, αλληλοκαρφώματα και αδράνεια»
Νέες αποκαλύψεις για την εσωτερική έρευνα που διεξάγει η αστυνομία για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε στη φονική συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια φέρνει στο φως το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής.

Συνεχίζεται η έρευνα στα εσωτερικά της Αστυνομίας καθώς και οι καρατομήσεις, με τους αξιωματικούς που έχουν απομακρυνθεί για τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη να φτάνουν στους 12!

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega είχαν κληθεί σε απολογία οκτώ αξιωματικοί, εκ των οποίων απομακρύνθηκαν οι πέντε. Η απολογία του πρώην διευθυντή Αθλητικής Βίας θα γίνει την Κυριακή (27/08) ενώ αναμένονται και περαιτέρω ενέργειες στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ σύμφωνα και με την ανακοίνωση του αρχηγείου.

Όπως παρουσιάζει το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής, οι έλεγχοι είχαν εστιάσει σε τουλάχιστον επτά πρόσωπα, εκ των οποίων τα πέντε απομακρύνθηκαν και ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλες απομακρύνσεις μέσα στο επόμενο διάστημα. Ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας, Βασίλης Λαμπρόπουλος, ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του Mega ότι ο ένας αξιωματικός από τη ΓΑΔΑ και ένας από την Κόρινθο, ελέγχονται γιατί επέτρεψαν τη διέλευση των Κροατών και απέσυραν μπλόκο της ΕΛΑΣ που είχε στηθεί στην Ελευσίνα.

Ένας δεύτερος αξιωματικός της ΓΑΔΑ αναφέρει για όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια πως είχε ενημερώσει ανώτερό του, ωστόσο εκείνος δεν έστειλε δυνάμεις των ΜΑΤ στο σημείο των επεισοδίων. Ακόμη δύο αξιωματικοί απομακρύνθηκαν από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επειδή δεν έστειλαν έγκυρα προειδοποιητικό έγγραφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι αναφερόμενοι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να συντάσσουν απολογητικά υπομνήματα, όπου υπήρχε αλληλοεπίρριψη ευθυνών για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Τέλος, το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής αποκαλύπτει πως υπήρξε σημαντικό λάθος κατά τη διαδικασία της αποσυσκευασίας και φωτογράφισης των αποδεικτικών στοιχείων (μαχαίρια, καδρόνια) των Κροατών, γιατί υπήρχε ζήτημα επιμόλυνσης τους με το DNA των αστυνομικών!