Σκωτία: Κυνηγοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρουν το Τέρας του Λοχ Νες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σκωτία: Κυνηγοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρουν το Τέρας του Λοχ Νες (vid)
Το Κέντρο του Λοχ Νες οργάνωσε μια ολοκληρωμένη προσπάθεια, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη θερμικής απεικόνισης, κάμερες υπερύθρων και ένα υδρόφωνο για την ανίχνευση υποβρύχιων ήχων στα σκοτεινά βάθη της λίμνης

Σε μια προσπάθεια να διαλευκάνουν το μυστήριο του τέρατος του Λοχ Νες, κυνηγοί και λάτρεις του είδους συγκεντρώθηκαν σε μια λίμνη της Σκωτίας για μια αποφασιστική αναζήτηση για να ανακαλύψουν ίχνη του ασύλληπτου πλάσματος.

Το Κέντρο του Λοχ Νες οργάνωσε μια ολοκληρωμένη προσπάθεια, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη θερμικής απεικόνισης, κάμερες υπερύθρων και ένα υδρόφωνο για την ανίχνευση υποβρύχιων ήχων στα σκοτεινά βάθη της λίμνης. Αυτό το διήμερο εγχείρημα σηματοδοτεί την πιο εκτεταμένη έρευνα στη λίμνη εδώ και πέντε δεκαετίες. Οι εθελοντές θα σαρώσουν τα νερά από βάρκες και την όχθη της λίμνης, ενώ οι διαδικτυακές κάμερες θα εμπλέκουν συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Ο Alan McKenna, εκπροσωπώντας το κέντρο του Λοχ Νες, εξέφρασε τον στόχο να «εμπνεύσει τη νέα γενιά». Ο ίδιος ανέπτυξε τη στρατηγική, εξηγώντας ότι η ομάδα βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν διαταραχές στην επιφάνεια του νερού και προτρέπει τους εθελοντές να καταγράφουν διάφορες φυσικές συμπεριφορές που παρατηρούνται στη λίμνη.

 

Το Κέντρο του Λοχ Νες βρίσκεται στο πρώην ξενοδοχείο Drumnadrochit Hotel, από όπου ξεκίνησε ο σύγχρονος θρύλος της Νέσι. Η ιστορία χρονολογείται από το 1933, όταν ο διευθυντής Aldie Mackay ισχυρίστηκε ότι εντόπισε ένα «θαλάσσιο θηρίο» στην λίμνη, η οποία κατατάσσεται ως το μεγαλύτερο σώμα γλυκού νερού του Ηνωμένου Βασιλείου σε όγκο και διαθέτει βάθος έως και 230 μέτρα.