Μυστήριο στη Ρωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι η συντριβή του αεροπλάνου του Πριγκόζιν μπορεί να προκλήθηκε εσκεμμένα

Newsroom
Μυστήριο στη Ρωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι η συντριβή του αεροπλάνου του Πριγκόζιν μπορεί να προκλήθηκε εσκεμμένα
Tο Κρεμλίνο αφήνει υπόνοιες - για πρώτη φορά - ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη έξω από τη Μόσχα και στο οποίο επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, μπορεί να καταρρίφθηκε σκόπιμα.

Το Κρεμλίνο δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη (30/08) πως η έρευνα για τη συντριβή του αεροπλάνου που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο επικεφαλής του μισθοφορικού στρατού Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, και εννέα άλλοι άνθρωποι την περασμένη εβδομάδα περιλαμβάνει την πιθανότητα να προκλήθηκε από πρόθεση.

«Είναι προφανές ότι εξετάζονται διαφορετικές εκδοχές, συμπεριλαμβανομένης της εκδοχής –ξέρετε για τι μιλάμε– ας πούμε, μια σκόπιμη θηριωδία», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer στο οποίο επέβαινε ο Πριγκόζιν είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη όταν συνετρίβη βόρεια της Μόσχας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 10 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό στις 23 Αυγούστου, περιλαμβανομένων δύο άλλων ανώτατων στελεχών της Βάγκνερ, τεσσάρων σωματοφυλάκων του και του τριμελούς πληρώματος. Η αιτία δεν είναι ακόμη σαφής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πεσκόφ είπε πως: «Κατ΄αρχάς, η έρευνα είναι σε εξέλιξη, η Ερευνητική Επιτροπή εμπλέκεται σε αυτό». «Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει καμία κουβέντα για οιαδήποτε διεθνή πτυχή».

Η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας την Κυριακή επιβεβαίωσε ότι ο Πριγκόζιν ήταν μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν . Η επιτροπή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι μετά από ιατροδικαστική εξέταση, και τα 10 πτώματα που ανασύρθηκαν στο σημείο είχαν ταυτοποιηθεί και οι ταυτότητές τους «συμφωνούν με το δηλωτικό».