Κακοκαιρία Daniel: «Πνίγεται» ο Βόλος, αναφορές για 110 εγκλωβισμένους στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κακοκαιρία Daniel: «Πνίγεται» ο Βόλος, αναφορές για 110 εγκλωβισμένους στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου (vid)
Υπερχείλισε χείμαρρος και πλημμυρίζει δρόμους συνοικιών. Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνα η πόλη ενώ δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητα στη Νέα Ιωνία.

Τα προβλήματα μεγαλώνουν από το νερό που πέφτει σε πρωτόγνωρη ποσότητα και με σφοδρότητα επί ώρες στον Βόλο. Η νεροποντή έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

Χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξ αιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το meteo, 110 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου.

«Περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου παραμένουν εγκλωβισμένοι, μαζί και τα οχήματά τους», αναφέρει το meteo.

Ωστόσο, οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για βοήθεια και μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφεραν μεταξύ άλλων «Θέλουμε βοήθεια, θα πνιγούμε».

Πνίγεται ο Βόλος

Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο, όσο και στα προάστια.

Στον Βόλο ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10:30 το πρωί με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.