Ο Μπέος απάντησε στην κριτική Κασσελάκη για τις πλημμύρες: «Να έρθει, αλλά να πάρει και τον Τάιλορ, πως τον λένε...» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Μπέος απάντησε στην κριτική Κασσελάκη για τις πλημμύρες: «Να έρθει, αλλά να πάρει και τον Τάιλορ, πως τον λένε...» (vid)
Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο Βόλο και για τους λόγους που «πνίγηκε» ξανά η περιοχή.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Μάλιστα, κάλεσε και τον Στέφανο Κασσελάκη να μεταβεί στην πόλη για να βοηθήσει.

Με αφορμή τη σκληρή κριτική του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τη δήλωση του ότι θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους του Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος σχολίασε: «Να έρθει το συντομότερο, αλλά να πάρει και τον Τάιλορ, πως τον λένε, όχι τον Τέιλορ τον ράφτη. Να έρθουν μαζί, να γυρίσουμε την πόλη, να πάρουμε και τα φτυάρια μαζί να βοηθήσει... Είναι ευπρόσδεκτος».

Όπως είπε ο δήμαρχος Βόλου κατά 80% έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην πόλη και κατά 65% η υδροδότηση, μετά τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias.

Ωστόσο ο δήμαρχος Βόλου διευκρίνισε ότι το νερό δεν είναι πόσιμο καθώς οι αγωγοί γέμισαν ξανά με λάσπες. Σημείωσε ακόμα ότι στα χωριά θα αργήσει να αποκατασταθεί η βλάβη καθώς είναι δύσκολο να τα προσεγγίσουν τα συνεργεία, λόγω των καταστροφών στο οδόστρωμα.

Ανέφερε επίσης, ότι έχουν δοθεί οι πρώτες αποζημιώσεις στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel ενώ έχουν ξεκινήσει τα πρώτα έργα.

Ο κ. Μπέος εκτίμησε ότι η βροχή που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias ήταν εντονότερη από εκείνη του Daniel σημειώνοντας χαρακτηριστικά:«Νόμιζα πως βρισκόμουν στους καταρράκτες του Νιαγάρα».

Είπε ακόμα ότι απαιτούνται «τουλάχιστον 20 ημέρες για να καθαρίσει η πόλη από τους τόνους φερτών υλικών προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης».