Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός στο Ισραήλ: Εγκρίθηκε η χερσαία επιχείρηση στη λωρίδα της Γάζας

Επιμέλεια: Newsroom
Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός στο Ισραήλ: Εγκρίθηκε η χερσαία επιχείρηση στη λωρίδα της Γάζας
Ο αριθμός των ισραηλινών νεκρών έχει φτάσει τους 40, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από τον αριθμό των 22 που είχε αναφερθεί προηγουμένως από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Νέες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από μέλη της Χαμάς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα προέκυψαν, όπως μετέδωσε το ισραηλινό κανάλι N12 το Σάββατο (7/10).

Περίπου 50 άτομα κρατούνται ως όμηροι στο Be'eri, που βρίσκεται στην έρημο Negev του νότιου Ισραήλ, κοντά στα ανατολικά σύνορα της Λωρίδας της Γάζας. Μεταξύ αυτών των ομήρων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό της Χαμάς Σαλέχ αλ-Αρούρι, είναι «ανώτεροι αξιωματούχοι».

Ταυτόχρονα, ο Σαλέχ αλ - Αρούρι, αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ισχυρίζεται ότι έχουν αρκετούς Ισραηλινούς αιχμαλώτους για να αναγκάσουν το Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους από τις φυλακές του.

Ο αριθμός των ισραηλινών νεκρών έχει φτάσει τους 40, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από τον αριθμό των 22 που είχε αναφερθεί προηγουμένως από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, οι αναφορές δείχνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 100.

«Περισσότεροι από 750 Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί», σύμφωνα με το Al Jazeera, το οποίο προσθέτει ότι οι αριθμοί αυτοί είναι πιθανό να συνεχίσουν να αυξάνονται.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Επιπλέον, μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι τραγική, με τις εντάσεις να κλιμακώνονται ραγδαία. Η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, η οποία διαρκεί εδώ και δεκαετίες, φαίνεται να εντείνεται και πάλι, με σοβαρές συνέπειες και για τις δύο πλευρές και δυνητικά εκτεταμένες επιπτώσεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.