Ψήφισαν οι υποψήφιοι για τον Δήμο της Αθήνας: Τι δήλωσαν (vids)

Επιμέλεια: Newsroom
Ψήφισαν οι υποψήφιοι για τον Δήμο της Αθήνας: Τι δήλωσαν (vids)
Ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Χάρης Δούκας, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Νίκος Σοφιανός ψήφισαν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με την οικογένειά του έφτασε κατά τις 12 το μεσημέρι στο 1ο Πειραματικό Λύκειο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να ψηφίσει. Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», μπήκε στο παραβάν μαζί με τα παιδιά του. Αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι η ημέρα της Αθήνας, είναι η ημέρα της αυτοδιοίκησης. Ψηφίζουμε για το σπίτι μας, ψηφίζουμε για τη γειτονιά μας, με αισιοδοξία. Σας καλώ όλους και όλες να έρθετε στις κάλπες. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Αθήνα μπροστά, μπορούμε να πάμε την Αθήνα πιο ψηλά».

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει εκλογική διαδικασία και δεύτερη Κυριακή, ο κ. Μπακογιάννης απάντησε: «Θα φανεί αυτό».

Χάρης Δούκας: «Σήμερα η Αθήνα αλλάζει»

Σχολικές μονάδες του συγκροτήματος στην Γκράβα επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Χάρης Δούκας. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα η Αθήνα αλλάζει. Οι πολίτες παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους. Με ελπίδα και αισιοδοξία παλεύουν, όχι μόνο για το παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον της πόλης τους».

Και πρόσθεσε: «Αθήνα, η στιγμή είναι τώρα».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Ραντεβού την άλλη Κυριακή»

Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί προσήλθε στο εκλογικό τμήμα του Νέου Κόσμου για να ψηφίσει ο Κώστας Ζαχαριάδης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη», αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι μια μέρα γιορτής, δημοκρατίας, συμμετοχής. Η πρόκληση Αθήνα είναι στα χέρια σας, αξιοποιείστε τη δύναμη που έχετε, ψηφίστε για την πόλη που θέλετε».

Και αμέσως μετά πρόσθεσε: «Καλή δύναμη, καλή συνέχεια, καλά αποτελέσματα να έχουμε και ραντεβού την άλλη Κυριακή».

Νίκος Σοφιανός: «Να αλλάξουμε τα πράγματα»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, στο 129ο Δημοτικό Σχολείο.

«Καλώ τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να ψηφίσουν, ώστε να δημιουργήσουμε τη δυναμική και να αλλάξουμε τα πράγματα στον Δήμο. Μαζί, να παλέψουμε για τα συμφέροντα των πολλών», ανέφερε ο Νίκος Σοφιανός.