Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Αυξάνονται τα θύματα, προς χερσαία επέμβαση στη Γάζα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Αυξάνονται τα θύματα, προς χερσαία επέμβαση στη Γάζα (vid)
Στην περιοχή διεξάγονται μεγάλες μάχες με τον ισραηλινό στρατό να χρησιμοποιεί άρματα μάχης εναντίον των μαχητών, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Η Παλαιστινιακή αρχή ζήτησε τη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου και ο Νετανιάχου ζήτησε την μεσολάβηση της Αιγύπτου για τους αιχμαλώτους.

Σε 663 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Σε 663 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες η Χαμάς στο Ισραήλ και τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα που ακολούθησαν.

Ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανήλθε σε 350, όπως μετέδωσαν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Ο στρατός δημοσιοποιεί βίντεο με τα οποία δίνει οδηγίες προς τους παλαιστίνιους για το πού πρέπει να κατευθυνθούν αναλόγως με την περιοχή στην οποία διαμένουν.

Το συμβούλιο πολέμου του Ισραήλ που συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ αποφάσισε την διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και αγαθών προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, περισσότεροι Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν διεισδύσει στη νότια ισραηλινή πόλη Magen. Στην περιοχή διεξάγονται μεγάλες μάχες με τον ισραηλινό στρατό να χρησιμοποιεί άρματα μάχης εναντίον των μαχητών, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα στον πόλεμο ενεπλάκη και η Χεζμπολάχ η οποία εξαπέλυσε επίθεση σε αμφισβητούμενη περιοχή στα Υψίπεδα του Γκολάν από το έδαφος του Λιβάνου και υπάρχει ανησυχία για τυχόν γενικευμένη είσοδό της στις πολεμικές συγκρούσεις.

Εκπρόσωπος Χαμάς: «Οι μαχητές συνεχίζουν να μπαίνουν στο Ισραήλ»

Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωση κατάφερε να ανανεώσει τις δυνάμεις της στο ισραηλινό έδαφος και να στείλει βοήθεια στους μαχητές που βρίσκονται εκεί. Πρόσθεσε ότι μαχητές της Χαμάς συνεχίζουν να διεισδύουν στο ισραηλινό έδαφος.

Το Ισραήλ απομακρύνει κατοίκους από οικισμούς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, λέει ο στρατός

Ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει ισραηλινούς οικισμούς στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα, μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ. Ο στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα. Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς επιτιθέμενους, δήλωσε ο Χεχτ. Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.

Περίπου 300 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αναφορές, στη μεγάλης κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς χθες. Περίπου 1.600 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πολλοί Ισραηλινοί κρατούνται ως όμηροι στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων. Ο ισραηλινός στρατός δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς έως τώρα.

«Θα στείλουμε μια πολύ σκληρή απάντηση στη Χαμάς μετά από αυτήν την απάνθρωπη επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. «Είναι ένα τρομερό πρωινό».

Ο Χεχτ δήλωσε ότι θα δοθούν οδηγίες στον πληθυσμό της Γάζας πριν από τις επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς για να «αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες». Ωστόσο δεν θα υπάρξει εκκένωση, δήλωσε. «Θα τους πούμε να πάνε βόρεια, να πάνε νότια, να πάνε ανατολικά». Αναφορικά με πιθανή χερσαία επίθεση, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Τα συνοριακά περάσματα στη Γάζα καταστράφηκαν από τη Χαμάς, δήλωσε. «Δεν βιαζόμαστε να τα ξανοίξουμε».