Ο δικηγόρος των Κροατών, Αθανάσιος Καϋμενάκης στο Gazzetta: «Δεν βρέθηκε DNA του κατηγορουμένου πάνω στο μαχαίρι»

Επιμέλεια: Newsroom
Ο δικηγόρος των Κροατών, Αθανάσιος Καϋμενάκης στο Gazzetta: «Δεν βρέθηκε DNA του κατηγορουμένου πάνω στο μαχαίρι»
Ο δικηγόρος των Κροατών ανέφερε πως στο μαχαίρι στο οποίο βρέθηκε αίμα του δολοφονηθέντα, δεν υπάρχει γενετικό υλικό του κατηγορούμενου Κροάτη.

Χτες έγινε γνωστό πως το αίμα του Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από επεισόδια που προκλήθηκαν από την κάθοδο Κροατών χούλιγκαν με την βοήθεια οπαδών του Παναθηναϊκού, βρέθηκε σε δυο μαχαίρια.

Ο δικηγόρος των Κροατών που έχουν συλληφθεί, ο Αθανάσιος Καϋμενάκης, μίλησε στο Gazzetta και επιβεβαίωσε πως έχει βρεθεί γενετικό υλικό του οπαδού της ΑΕΚ σε δυο μαχαίρια.

Ωστόσο, διευκρινίζει πως και στα δυο μαχαίρια υπάρχουν «ορφανά» DNA, δηλαδή γενετικό υλικό το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί και τονίζει πως όλοι οι συλληφθέντες έδωσαν γενετικό υλικό.

Συμπληρώνει επίσης πως σύμφωνα με την αστυνομία το ένα από αυτά τα μαχαίρια βρέθηκε στην κατοχή ενός Κροάτη. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή στην ανάκριση διαψεύδει ότι το έχει ακουμπήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Καϋμενάκη, δεν βρέθηκε DNA του συγκεκριμένου κατηγορουμένου ούτε αποτυπώματα πάνω στο μαχαίρι.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Καϋμενάκης στο Gazzetta:

«Υπάρχουν δυο μαχαίρια με το γενετικό υλικό του θανόντος. Το πειστήριο 12 και το πειστήριο 56. Αυτά τα δυο μαχαίρια ο ιατροδικαστής έχει υποδείξει οτι είναι πιθανόν να έχουν επιφέρει το τραύμα από το οποίο κατέληξε ο Μιχάλης Κατσούρης. Το ένα από αυτά τα μαχαίρια η αστυνομία υποστηρίζει ότι βρέθηκε στην κατοχή ενός Κροάτη. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή στην ανάκριση διαψεύδει ότι έχει ακουμπήσει αυτό το μαχαίρι. Μάλιστα, κάναμε αίτημα στην κυρία ανακρίτρια να γίνει δακτυλοσκοπική εξέταση αποτυπωμάτων και DNA. Όπως και έγινε. Δεν βρέθηκε DNA του συγκεκριμένου κατηγορουμένου ούτε αποτυπώματα πάνω στο μαχαίρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε φωτογραφίες που εμπεριέχονται στην έκθεση της ΔΕΕ από τα βίντεο, αποτυπώνεται ο εν λόγω κατηγορούμενος με γυμνά χέρια. Σημειωτέον ότι οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν όλοι μαζί και άπαντες έδωσαν γενετικό υλικό. Και στα δυο ανευρεθέντα μαχαίρια πέρα από το γενετικό υλικό του θανόντος, υπάρχουν ορφανά DNA».