Μάθιου Πέρι: Οι μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση του Τσάντλερ Μπινγκ από την πρώτη σεζόν των Friends μέχρι την τελευταία

Μάθιου Πέρι: Οι μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση του Τσάντλερ Μπινγκ από την πρώτη σεζόν των Friends μέχρι την τελευταία
Δέκα φωτογραφίες του Τσάντλερ Μπινγκ από τις δέκα σεζόν των Friends.

H είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού Μάθιου Πέρι, προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι περισσότεροι νιώσαμε ότι χάσαμε ένα φίλο μας, μιας και είχαμε συνδεθεί ιδιαίτερα με τον Τσάντλερ Μπινγκ, τον χαρακτήρα που ενσάρκωσε στην σειρά Friends. Επί δέκα σεζόν ο Αμερικανός ηθοποιός μας χάρισε απίστευτο γέλιο με τις ατάκες του, ενώ μας έκανε να ταυτιστούμε με τις αναποδιές του.

Αν γνωρίζαμε κάτι ακόμα για τον Μάθιου Περί ήταν ο εθισμός του σε αλκοόλ και χάπια, καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς. Είχε άλλωστε μιλήσει ο ίδιος στο παρελθόν για τη μάχη που έδινε. Αυτή η «μάχη» του ηθοποιού, αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τα επεισόδια των 10 κύκλων της σειράς, φαίνεται ξεκάθαρα, αφού υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση του.

Στο βιβλίο του, μάλιστα, που κυκλοφόρησε το 2022 με τίτλο Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει πως «αν μετράτε το βάρος μου από εποχή σε εποχή, όταν έχω παραπάνω κιλά, είναι αλκοόλ, όταν είμαι αδύνατος, είναι χάπια. Όταν έχω γένια, είναι πολλά χάπια».

Πρώτη σεζόν

...

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα Φιλαράκια προβλήθηκαν για πρώτη φορά το 1995, δηλαδή πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Γεννημένος το 1969, ο Μάθιου Περί ήταν μόλις 26 ετών όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά η σειρά και έγινε γνωστό το όνομά του σε όλο τον κόσμο. Η νεανικότητα και η φρεσκάδα του ηθοποιού σίγουρα φαίνονται σε αυτή τη φωτογραφία από την 1η σεζόν.

Δεύτερη σεζόν

...

Δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές μεταξύ του Τσάντλερ της πρώτης σεζόν και του Τσάντλερ της δεύτερης σεζόν (εκτός από τα μαλλιά, φυσικά). Ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ τους είναι το γεγονός ότι ο Τσάντλερ έχει ένα παραδοσιακό λίγο πιο μακρύ χτένισμα της δεκαετίας του '90 στην πρώτη σεζόν, αλλά έχει κόψει το μεγαλύτερο μέρος του στη δεύτερη.

Τρίτη σεζόν

...

Η εμφάνιση του Τσάντλερ αλλάζει αρκετά στην 3η σεζόν, καθώς φαίνεται πως χάνει αρκετά κιλά. Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι ο Μάθιου Περί αντιμετώπιζε θέματα εκτός γυρισμάτων που τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Επίσης, εδώ ο Τσάντλερ αποφασίζει να αφήσει ένα ιδιαίτερο μούσι.

Τέταρτη σεζόν

Η 4η σεζόν είναι αρκετά σημαντική για τον Τσάντλερ, γιατί τότε είναι που αρχίζει να ερωτεύεται με τη Μόνικα κι αυτό ίσως τον κάνει πιο όμορφο από ποτέ. Όπως όλοι ξέρουμε, η σχέση τους ξεκινάει για πλάκα στο Λονδίνο στο τέλος της σεζόν, αλλά στη συνέχεια μεταμορφώνεται σε κάτι που θα κρατήσει μια ζωή.

Πέμπτη σεζόν

...

Πολλές από τις πιο αστείες στιγμές του Τσάντλερ στην 5η σεζόν περιστρέφονται γύρω από τη Μόνικα, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν το ζευγάρι προσπαθεί να κρύψει τη σχέση του από τους φίλους τους.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Τσάντλερ υφίσταται τις μεγαλύτερες αλλαγές στον χαρακτήρα του στην 5η σεζόν, καθώς τότε είναι που ερωτεύεται για πρώτη φορά πραγματικά και ξεκινάει μια ουσιαστική σχέση. Όσον αφορά την εμφάνισή του, χάνει αργά αλλά σταθερά τη νεανική του όψη και το στιλ του σχεδόν αντανακλά το γεγονός ότι ωριμάζει και η προσωπικότητά του.

Έκτη σεζόν

...

Μέχρι την 6η σεζόν, ο Τσάντλερ φαίνεται πολύ πιο ώριμος και αφήνει λίγο πιο μακριά τα μαλλιά του. Επίσης, τον βλέπουμε με περισσότερα κιλά. Αφοσιώνεται στη σχέση του με τη Μόνικα, ενώ οι δυο τους πλέον συγκατοικούν.

Έβδομη σεζόν

...

Ο Τσάντλερ έχει μερικές επικές στιγμές στην 7η σεζόν. Σε αυτόν τον κύκλο αρραβωνιάζονται με τη Μόνικα και σχεδιάζουν τον επερχόμενο γάμο τους. Παράλληλα, περνάει μια πλήρη μεταμόρφωση στον χαρακτήρα του.

Όγδοη σεζόν

...

Στην 8η σεζόν, ο Τσάντλερ είναι πλέον παντρεμένος με τη Μόνικα, τον έρωτα της ζωής του. Όσον αφορά την εμφάνισή του, μοιάζει επίσημα με ενήλικα, χωρίς ίχνος από την προηγούμενη νεανική αύρα του. Βέβαια, η συνολική του προσωπικότητα δεν αλλάζει και παραμένει σαρκαστικός μέχρι το τέλος.

Ένατη σεζόν

...

Η 9η σεζόν επικρίθηκε από μερικούς ως η χειρότερη σεζόν των Friends, αλλά σίγουρα είχε πολλές αστείες στιγμές, πολλές από τις οποίες είχαν να κάνουν με τον Τσάντλερ. Και σε αυτή τη φάση, συνέχισε τη μεταμόρφωσή του από νεαρό σε ενήλικα, με άλλο λουκ στα μαλλιά.

Δέκατη σεζόν

...

Όπως είπαμε, ο Τσάντλερ φαίνεται εντελώς διαφορετικός στη 10η σεζόν από ό,τι στη πρώτη. Υπάρχει, βέβαια, ένα κενό 10 ετών μεταξύ τους, οπότε αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, ο Τσάντλερ έχει μεταμορφωθεί τόσο στην εμφάνιση όσο και στην προσωπικότητά του.

Ξεκινώντας ως ένας ανασφαλής, ανώριμος και σαρκαστικός τύπος στα 20 του, που είναι τρομερά άτυχος στον έρωτα, ο Τσάντλερ τελικά παντρεύεται και γίνεται πατέρας διδύμων μέχρι το τέλος. Διατηρώντας φυσικά το χιούμορ του μέχρι την τελευταία ατάκα.