Pickleball: Το άθλημα που κράτησε τον Matthew Perry μακριά από τους «δαίμονες» του (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Pickleball: Το άθλημα που κράτησε τον Matthew Perry μακριά από τους «δαίμονες» του (vid)
Τις τελευταίες ώρες η είδηση του θανάτου του Matthew Perry μονοπωλεί το ενδιαφέρον, καθώς ήταν ένας ηθοποιός που αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο. Στιγμές πριν το θάνατο του έπαιξε ένα τελευταίο αγώνα pickleball, το αγαπημένο του άθλημα.

Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος του αθλητισμού έχει γίνει μάρτυρας ενός φαινομένου που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, και ακούει στο όνομα pickleball. Με 4,8 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε εθνικό επίπεδο και ένα αξιοσημείωτο ποσοστό αύξησης 39,3% τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση 2022 Sports and Fitness Industry Association (SFIA), το pickleball έχει εδραιώσει τη θέση του ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες για δύο συνεχόμενα χρόνια.

Τι είναι λοιπόν το pickleball και γιατί έχει αποκτήσει τόσο τεράστια δημοτικότητα; Η απάντηση βρίσκεται στο μοναδικό μείγμα διασκέδασης και προσβασιμότητας. Ο Parris Todd, επαγγελματίας παίκτης του pickleball, σε συνέντευξη που είχε δώσει σε τοπικό τηλεοπτικό μέσο είχε αναφέρει: «Είναι κοινωνικό και εξαιρετικά διασκεδαστικό και εύκολο να το παίξει όλη η οικογένεια». Αυτή η συμμετοχικότητα υπήρξε βασικός παράγοντας για την ταχεία άνοδο του αθλήματος.

Το Pickleball ξεκίνησε το 1965, όταν ο Joel Pritchard, ο Bill Bell και ο Barney McCallum από το Bainbridge Island αυτοσχεδίασαν ένα παιχνίδι για να διασκεδάσουν τα παιδιά τους μια βροχερή μέρα. Δεν γνώριζαν ότι αυτή η περιστασιακή δραστηριότητα θα εξελισσόταν σε ένα άθλημα που θα γοήτευε και τους ενήλικες. Ο McCallum, ο τελευταίος εν ζωή δημιουργός του pickleball, μοιράστηκε σε συνέντευξή του το 2015 ότι το παιχνίδι αρχικά δεν είχε κανένα σκοπό, ήταν καθαρά για τη δική τους ευχαρίστηση.

Τα πρώτα χρόνια του αθλήματος γνώρισαν σημαντική ανάπτυξη, με αποκορύφωμα την κατασκευή του πρώτου γηπέδου pickleball το 1967. Μέχρι το 1972, είχε δημιουργηθεί η πρώτη εταιρεία που ήταν αφιερωμένη στην προστασία της δημιουργίας του pickleball και το 1984 ιδρύθηκε η USA Pickleball Association ως ο οργανισμός που διοικεί το άθλημα

Παραδόξως, η πανδημία δεν εμπόδισε την ανάπτυξη του αθλήματος, αντίθετα, την επιτάχυνε. Η Laura Gainor, η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της USA Pickleball, εξηγεί: «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί Αμερικανοί αναζητούσαν τρόπους να παραμείνουν υγιείς και δραστήριοι κοντά στο σπίτι τους». Το Pickleball, με το μικρότερο μέγεθος του γηπέδου του, διευκόλυνε τις οικογένειες να δημιουργήσουν ένα γήπεδο στο δρόμο τους ή σε άλλους διαθέσιμους χώρους, καθιστώντας το ιδανική δραστηριότητα φιλική προς την πανδημία.

Εν μέσω αυτής της φρενίτιδας του pickleball, αξίζει να σημειωθεί ότι το άθλημα έχει αγκαλιαστεί από ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πρόσφατα, ο κόσμος θρήνησε την απώλεια του αγαπημένου ηθοποιού Matthew Perry, γνωστού για το ρόλο του ως Chandler Bing στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Φιλαράκια». Ο Perry, ο οποίος έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, είχε γίνει φανατικός λάτρης του pickleball .

Ο Matt Manasse, στενός φίλος του Perry και προπονητής του στο pickleball, μοιράστηκε πληροφορίες για το πάθος του Perry για το παιχνίδι. Περιέγραψε τον Perry ως
«αυθεντικό και στοργικό», σημειώνοντας ότι ο ηθοποιός είχε την ικανότητα να κάνει τους ανθρώπους να γελούν. Η αγάπη του Perry για το pickleball επεκτάθηκε πέρα από το γήπεδο, καθώς χρησιμοποίησε το άθλημα ως μέσο ανάρρωσης και υποστήριξης για άλλους που παλεύουν με τον εθισμό.