Στέφανος Κασσελάκης: «Άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Στέφανος Κασσελάκης: «Άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας» (vid)
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση.

Με αναφορά στα αίτια της εκλογικής ήττας ξεκίνησε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα είπε ότι οφείλεται στο ότι «εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους γιατί δεν μπορέσαμε να δώσουμε αξιόπιστη πρόταση ότι θα βελτιώσουμε την ζωή των πολιτών. Πώς να την δώσουμε μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Θα μου πείτε ότι η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς. Αυτή όμως είναι η εύκολη απάντηση, άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας».

Στο σημείο αυτό υπήρξε αποδοκιμασία από ομάδα στελεχών και παρενέβη ο προεδρεύων για να υπάρξει ησυχία. Ο κ. Κασσελάκης στις παρατηρήσεις από τον κόσμο απάντησε: «Είναι καλύτερη η σύνθεση βάση πολιτικών προτάσεων».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ανέφερε ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα έπρεπε να ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας. «Έχουμε πανάκριβη ενέργεια, κόκκινα δάνεια και θα έπρεπε να βάζουμε μεγάλους εθνικούς στόχους. Δεν θα πρέπει να είμαστε ξανά ευάλωτοι στους εκβιασμούς μίας μελλοντικής τρόικας. Ποια θα είναι η Ελλάδα του 2030, με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πρέπει να πάμε στο επόμενο ορόσημο, το οικονομικό μοντέλο για εμάς δεν είναι ξεχωριστό από το κοινωνικό μοντέλο».

«Αντί όμως να μιλάμε γι’ αυτά για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλασμένος, θα μιλήσουμε σήμερα για τα μικρά… Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά όσο θα είμαι πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
Η τελευταία φορά! Τέλος!», συμπλήρωσε.

«Πυρά» στα στελέχη

«Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι επιθεώρηση, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι «η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι ο νέος πρόεδρος δεν ήρθε, τον φέρανε, ότι είναι Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ, και παραμένει στο κόμμα», Ένας που λέει ότι θα κάνει νέο κόμμα, ανακοινώνει και τίτλο του νέου κόμματος στα κανάλια, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει αυθαίρετα το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο, και παραμένει στο κόμμα.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Είναι στο δικό σας κόμμα», ανέφερε.

«Πιστεύουν όλα αυτά για τον πρόεδρο, τα στελέχη, τα μέλη, τους ψηφοφόρους και για το ίδιο τους το κόμμα, και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν εσείς αυτό το επιτρέπετε.

Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες. Εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς, εμάς, που λένε UFO και followers τούς ψηφοφόρους μας, παραμένουν εβδομάδες μετά τις ύβρεις τους στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει ούτε μία λέξη αν και είχαν πολλές ευκαιρίες. Και επαναλαμβάνω: Εσείς αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε;», τόνισε.

«Και εγώ θέλω λύση. Έχω μάθει στη ζωή μου να ψάχνω τη λύση. Και να τη βρίσκω.

Ποια η λύση όταν τα όργανα διστάζουν ή φαίνονται να διστάζουν να πάρουν αποφάσεις; Συζητήσεις επί συζητήσεων, γραφειοκρατία, εισηγήσεις που δεν έρχονται, λόγια που περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνουν πράξη…

Είμαι 35 χρονών. Θεωρητικά έχω όλο τον χρόνο να περιμένω. Δεν είναι όμως προσωπικό το θέμα. Σας ζητώ να αναρωτηθείτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνο να περιμένει;», συνέχισε.

«Όταν μετά από κάθε καθυστέρηση, τα ίδια πρόσωπα βγαίνουν στα ίδια κανάλια και τρώνε τις σάρκες του ίδιου τους του κόμματος; Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλη μία μέρα, άλλη μία εβδομάδα, άλλον ένα μήνα τη live δυσφήμισή του από τα στελέχη εκείνα που θέλουν ένα πράγμα: να τον τελειώσουν πριν φύγουν», είπε.

«Πολιτική του πουμαρό»

«Σχεδιάζοντας ενδεχομένως την ίδια στιγμή νέες κινήσεις ή νέα κόμματα που θα κατέβουν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές…», συμπλήρωσε.

Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, κάποιοι έχουν πάρει την απόφασή τους να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να αφουγκραστούν την κοινωνία.
Νομίζουν ότι θα πάρουν ένα 3%, αλλά τα αριστερόμετρά τους ούτε 0,3% δε θα μετρήσουν.

Γιατί όσο εκείνοι θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες -πολιτική του πουμαρό-, η δική μας αριστερά θα επαναφέρει το κράτος δικαίου και τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα, θα παρεμβαίνει στη Στέγη, στο Κλίμα, στη Φτώχεια, στα Δικαιώματα», σημείωσε.

«Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια»

«Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια. Θυμηθείτε πόσα χρόνια ο Αλέξης μάζευε άστοχες δηλώσεις! Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα διασπασμένο κόμμα τα τελευταία χρόνια και δεν ήθελε να το παραδεχτεί!», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα της παραδοχής. Η αποχώρηση των στελεχών δεν είναι διάσπαση, είναι η αρχή της ενότητας. Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Μόνο αυτοί που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταίο φεύγουν, όλοι οι άλλοι είμαστε εδώ», ανέφερε και στους διαφωνούντες στις διαγραφές στελεχών είπε «Ιδού η Ρόδος».

Με πληροφορίες από reader.gr