Μεζέδες για να μην αφήσεις κανέναν άλλον στο τραπέζι να φάει: 4 θρυλικά κουτούκια στην Αθήνα

Επιμέλεια: Newsroom
Μεζέδες για να μην αφήσεις κανέναν άλλον στο τραπέζι να φάει: 4 θρυλικά κουτούκια στην Αθήνα
Το φθινόπωρο (αν αποφασίσει ποτέ του να έρθει) είναι ιδανικό για παρέες και κουτούκια, γι' αυτό σου προτείνουμε 4 θρυλικά που βρίσκονται στην Αθήνα.

Κουτούκ στα τούρκικα σημαίνει, στην κυριολεξία, το ξύλο που καίγεται στη φωτιά, το κούτσουρο. Με το πέρασμα των χρόνων η λέξη συμβολίζει και τον καταυλισμό, την κατασκήνωση, το υπαίθριο στρατόπεδο, τέλος πάντων οτιδήποτε στήνεται γύρω από μια φωτιά. Στα ελληνικά, βέβαια, η λέξη «κουτούκι» έχει συνδεθεί με ζεστασιά. Όχι μόνο, όμως, αυτή που προσφέρει η φωτιά, αλλά ο ζεστός χώρος, το καλό κρασί και η αίσθηση παρέας.

Πολλά μαγαζιά, ειδικά στην Αθήνα, επιθυμούν να (αυτο)διαφημιστούν ως «κουτούκια». Είναι μια λέξη που ξυπνάει μια όμορφη αίσθηση, ότι δεν πας κάπου απλά για να φας και να πιεις, αλλά για να αισθανθείς μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου. Παρά τις πολλές επιλογές, πάντως, λίγα είναι τα μέρη στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας που μπορούν να χαρακτηριστούν «κουτούκια» με την αυθεντική έννοια του όρου. Παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο αυθεντικά.

Διαβάστε περισσότερα στο intronews.gr