Πήγε να τρέξει όταν ξαφνικά ήρθε αντιμέτωπη με τρεις αρκούδες: Άρχισε να ουρλιάζει για να μην της επιτεθούν (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πήγε να τρέξει όταν ξαφνικά ήρθε αντιμέτωπη με τρεις αρκούδες: Άρχισε να ουρλιάζει για να μην της επιτεθούν (vid)
Μια γυναίκα στη Καλιφόρνια πραγματοποιούσε το καθημερινό της τρέξιμο, όταν στο μονοπάτι αντίκρισε μια αρκούδα μαζί με τα δύο μικρά της.

Σε ένα δραματικό επεισόδιο σε ένα μονοπάτι πεζοπορίας στη Νότια Καλιφόρνια, η γρήγορη σκέψη και τα ουρλιαχτά μιας γυναίκας αποδείχθηκαν σωτήριες για τη ζωή του όταν ήρθε αντιμέτωπος με μια μητέρα αρκούδα και τα δύο μικρά της.

Η γυναίκα απολάμβανε ένα μοναχικό τρέξιμο σε μονοπάτι όταν συνέβη η εκπληκτική ανακάλυψη της οικογένειας αρκούδων. Με τα προστατευτικά ένστικτα της μητέρας αρκούδας να αποτελούν πιθανό έναυσμα για επιθετική αντίδραση, η πεζοπόρος πήρε την απόφαση σε κλάσματα του δευτερολέπτου και άρχισε να ουρλιάζει, μια τακτική που συνιστάται συνήθως σε συναντήσεις με αρκούδες για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία και να αποθαρρύνει την προσέγγιση.

@abcnews This runner got very loud during a a close encounter with a mother bear and her two cubs on a hiking trail in Southern California. The strategy worked. The bears kept their distance and the runner eventually managed to descend the trail safely. #animalencounters #trailrunning #bear #california ♬ original sound - ABC News

Η μέθοδος αυτή, που υποστηρίζεται από ειδικούς της άγριας ζωής, υποδηλώνει ότι η παραγωγή δυνατών θορύβων μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να φαίνεται λιγότερο ευάλωτος σε μια αρκούδα, οδηγώντας συχνά το ζώο να επιλέξει να αποφύγει την αντιπαράθεση. Στην προκειμένη περίπτωση, η εφαρμογή της στρατηγικής από τον δρομέα γνωστοποίησε αποτελεσματικά στις αρκούδες ότι δεν άξιζε τον κόπο να εμπλακούν.

Καθώς οι αρκούδες διατηρούσαν την απόστασή τους, η δρομέας μπόρεσε να υποχωρήσει προσεκτικά και σταθερά, κατεβαίνοντας το μονοπάτι χωρίς περαιτέρω περιστατικά. Η κατάσταση αποτελεί μια οδυνηρή υπενθύμιση της σημασίας της ευαισθητοποίησης και της ετοιμότητας όταν μοιράζεσαι την άγρια φύση με την άγρια ζωή.

 

@pouthafas «Πού θα φας»: Η πιο νόστιμη πεσκανδρίτσα της Αθήνας και... ο λαχταριστός βλάχος! Έχεις δοκιμάσει τον… αστακό των φτωχών; Ένα ποτήρι νερό ΘΕΟΝΗ και… καλή σας όρεξη! #pouthafas #dimitrismarkos #food #foodie #fish #seafood #athens ♬ πρωτότυπος ήχος - Πού θα φας;