Ο Άγγελος Μπακόπουλος αναλαμβάνει την κουζίνα του Dear Manouka,

Newsroom
Ο Άγγελος Μπακόπουλος αναλαμβάνει την κουζίνα του Dear Manouka,
Το Dear Manouka, επανασυστήνεται στους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας μέσα από την φρέσκια ματιά του chef Άγγελου Μπακόπουλου.

Το Dear Manouka, επανασυστήνεται στους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας μέσα από την φρέσκια ματιά του chef Άγγελου Μπακόπουλου και τις νέες επιλογές του head bartender Γιάννη Πισσά και πλέον υποδέχεται ανανεωμένο το κοινό του στο ελκυστικό περιβάλλον που έχει αγαπηθεί στην οδό Ηρώνδα 8, στο Παγκράτι.

«Τα πιάτα που προτείνουμε είναι fine comfort, είναι ένα μενού με γαστρονομικό background αλλά πιο χαλαρό και πιο φιλόξενο, εστιάζουμε στις πρώτες ύλες και στην γεύση. Για εμάς πρωταρχικός κανόνας στην κουζίνα του Dear Manouka, είναι ο επισκέπτης να δειπνήσει τέλεια και να ζήσει μια ωραία χαλαρή εμπειρία», σημειώνει ο εμπνευστής και συμπληρώνει:

«Το Dear Manouka, είναι ένας χώρος πολύ ροκ και underground θα έλεγα, ένας χώρος με πολύ ωραία αισθητική και παράλληλα cozy. Είμαστε χαρούμενοι για το μενού που θα σερβίρουμε. Είναι ένα μενού με μοντέρνα στοιχεία και με γνώμονα μόνο την γεύση».

Την ομάδα συμπληρώνει ο head chef Μάνος Χανιωτάκης και ο pastry chef Αργύρης Πώπτσιος, ενώ στην σάλα, ο head bartender Γιάννης Πισσάς διατηρεί τα ηνία και προτείνει κοκτέιλ δικής του έμπνευσης που αναδεικνύουν τα ποτά της Ελληνικής ποτοποιίας, αλλά και μία λίστα 85 κρασιών ελληνικού και ξένου αμπελώνα.

Νέα μενού με την υπογραφή του Άγγελου Μπακόπουλου

...

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν διαφορετικές γευστικές προτάσεις μέσα από τα τρία νέα μενού που δημιούργησε ο consulting chef Άγγελος Μπακόπουλος: ένα κεντρικό à la carte μενού, ένα με χορτοφαγικές προτάσεις και ένα μενού γευσιγνωσίας οκτώ σταδίων.

Ανάμεσα στα εδέσματα ξεχωρίζουν το μυλοκόπι με αγκινάρες, καρότο, πατάτα, μυρωδικά και σάλτσα λεμόνι, η κρεμμυδόπιτα με sabayon νεροκρέμμυδα και σάλτσα στιφάδο, και το μοσχάρι strip loin με λάχανα, πατάτα, guanciale και σάλτσα μοσχάρι. Χτένια με ζωμό από λαδοτύρι και μοσχαρίσια γλώσσα. Γαρίδες καρμπονάρα με ψητό μπρόκολο. Στρείδια με ζωμό umami και σαλατάκι από πίκλες. Αρνί ελληνικής εκτροφής με ζωμό στάρι, πρόβειο γιαούρτι και κάπαρη είναι μερικές από τις must επιλογές.

...

Τα γλυκά δεν θα μπορούσαν να λείπουν με υλικά που συνδυάζουν την οξύτητα των εσπεριδοειδών, με την έντονη γεύση του αμυγδάλου και του καρυδιού και την πικάντικη ταυτότητα του πιπεριού. Έτσι, το γεύμα ολοκληρώνεται με τις γλυκές δημιουργίες του pastry chef Αργύρη Πώπτσιου σε πρωτότυπες επιλογές, όπως το επιδόρπιο melassa με καρύδι πεκάν, amaretto, μελάσα κέικ και καπνιστό πιπέρι.

Νέες επιλογές οίνου και κοκτέιλ που συνοδεύουν το μενού από τον head bartender Γιάννη Πισσά

...

Μέσα από τις εμπνευσμένες συνταγές του για κοκτέιλ, ο head bartender Γιάννης Πισσάς φιλοδοξεί να προσφέρει στους συνδαιτυμόνες πρωτότυπες γεύσεις ποτών δημιουργημένες με μοντέρνες τεχνικές που θα ολοκληρώσουν την γαστρονομική τους εμπειρία. Στις προτάσεις που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται το φλογερό rioja sour με bourbon, vanilla, lime, ασπράδι αυγού, αρωματικά bitters, ερυθρό κρασί rioja σε μορφή clarified, το δροσιστικό pagrati mule με gin, αγγούρι, βασιλικό, lime και ginger beer και η pop margarita με tequila blanco, καλαμπόκι, chili, liquor πορτοκάλι, lime και τριμμένο, αποξηραμένο καλαμπόκι.

O Γιάννης Πισσάς είναι ο καλύτερος ξεναγός και στο ανανεωμένο κελάρι του Dear Manouka, όπου οι επισκέπτες θα βρουν γνωστές και σπάνιες ποικιλίες οίνου εκ των οποίων οι 25 by the glass. Στην λίστα θα συναντήσει κανείς κρασιά ελάχιστης παρέμβασης, orange και βιολογικά.

Dear Manouka, Ηρώνδα 8, Παγκράτι, Αθήνα (τηλ. 2107293628)