Ο λόγος που δεν πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας νωρίς το πρωί

Επιμέλεια: Newsroom
Ο λόγος που δεν πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας νωρίς το πρωί
Ειδικός σε θέματα καθαριότητας και υγιεινής εξηγεί τον λόγο που δεν πρέπει να στρώνουμε νωρίς το πρωί το κρεβάτι μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τις μικρές πρωινές ρουτίνες τους, είτε αυτό περιλαμβάνει τζόκινγκ νωρίς, είτε ένα τακτοποιημένο δωμάτιο είτε ένα ντους. Για το πιο οργανωτικούς, το στρώσιμο του κρεβατιού μπορεί να είναι μια συνήθεια για να ξεκινάει κάποιος τη μέρα του.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται είναι προτιμότερο να είναι λιγότερο οργανωτικός και ακατάστατος κάποιος. Κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το στρώσιμο του κρεβατιού νωρίς το πρωί. Ένας ειδικός σε θέματα καθαριότητας εξηγεί γιατί οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν αυτή την καθημερινή συνήθεια.

bed

Η Mrs D προέτρεψε τους ανθρώπους να σταματήσουν να στρώνουν το κρεβάτι τους μόλις σηκώνονται διότι είναι ζωτικής σημασίας να το αφήνουμε να «αναπνεύσει». Όπως αποκάλυψε, τα ζεστά σεντόνια μας κατά την διάρκεια της νύχτας προσελκύουν κοριούς και σκόνη, κάτι που σημαίνει ότι τα καλύμματα θα πρέπει να αερίζονται για κάποιο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, μετά την πρόσφατη έξαρση των κοριών, τέτοιου είδους συμβουλές παίρνουν μεγαλύτερη αξία. «Πολλοί άνθρωποι σηκώνονται και στρώνουν το κρεβάτι τους αμέσως. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε. Σήκω από το κρεβάτι, πέτα το πάπλωμα και άφησε το κρεβάτι να αναπνεύσει. Κατά την διάρκεια της νύχτας, το δέρμα μας ιδρώνει κι αυτό είναι μαγνήτης για ακάερα και τους κοριούς», ανέφερε.

bb

«Λατρεύουν τις υγρές περιοχές και οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι πρέπει να αφήνουν το κρεβάτι τους να αναπνέει μόνο το καλοκαίρι και όχι το χειμώνα λόγω του κρύου καιρού. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Η θέρμανση μπορεί να προσελκύσει ακάρεα σκόνης και κοριούς όσο τους καλοκαιρινούς μήνες», συνέχισε.

Η ειδικός σε θέματα καθαριότητας τόνισε ότι πρέπει να αερίζουμε τα σκεπάσματά μας τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα.