Αυτά είναι τα πέντε ανθυγιεινά λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τον αφυγραντήρα

Αυτά είναι τα πέντε ανθυγιεινά λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τον αφυγραντήρα
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα νοικοκυριά προβαίνουν στην αγορά ενός αφυγραντήρα για να διατηρήσουν ένα υγιές περιβάλλον.

Οι αφυγραντήρες είναι απαραίτητα εργαλεία για τη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης, ειδικά σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε υψηλή υγρασία. Ωστόσο, η ακατάλληλη χρήση μπορεί να ακυρώσει τα οφέλη τους.

Η Dr. Janna Tuck τονίζει τη σημασία της σωστής χρήσης. Προειδοποιεί ότι τα επίπεδα υγρασίας άνω του 60% δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τη μούχλα και τα ακάρεα της σκόνης, οδηγώντας σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως φτέρνισμα, βήχα και ερεθισμό των ματιών. Επιπλέον, η υψηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα οικιακά αντικείμενα. Ακολουθούν πέντε συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε για την αποτελεσματική χρήση του αφυγραντήρα:

1. Λανθασμένη ρύθμιση υγρασίας: Το βέλτιστο επίπεδο σχετικής υγρασίας είναι μεταξύ 30 και 50 τοις εκατό. Η υψηλή υγρασία ευνοεί τα ακάρεα της σκόνης και τη μούχλα, προκαλώντας αλλεργίες, ενώ η πολύ χαμηλή υγρασία μπορεί να έχει επιπτώσεις στο δέρμα.

2. Ακατάλληλη τοποθέτηση και επιλογή μεγέθους: Το υπόγειο, συνήθως ο πιο υγρός χώρος ενός σπιτιού, είναι ιδανικός για την τοποθέτηση αφυγραντήρα. Αποφύγετε να αφήνετε το νερό να κάθεται στον αφυγραντήρα, καθώς μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής μούχλας, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα.

3. Αφήνετε τα παράθυρα και τις πόρτες ανοιχτά: Αυτό το λάθος είναι ιδιαίτερα κρίσιμο σε περιοχές με υψηλή υγρασία. Τα ανοιχτά παράθυρα και οι πόρτες εξουδετερώνουν την αποτελεσματικότητα του αφυγραντήρα, εισάγοντας εξωτερική υγρασία και αλλεργιογόνα όπως γύρη ή μούχλα.

4. Παραμέληση του τακτικού αδειάσματος: Οι περισσότεροι φορητοί αφυγραντήρες διαθέτουν αφαιρούμενο κάδο με αυτόματη διακοπή λειτουργίας όταν γεμίζουν. Ωστόσο, η μη τακτική εκκένωση του κάδου μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας στο εσωτερικό του αφυγραντήρα, προκαλώντας ενδεχομένως αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμό των πνευμόνων.

5. Ανεπαρκής καθαρισμός: Οι αφυγραντήρες συλλέγουν κάτι περισσότερο από απλή υγρασία, συγκεντρώνουν επίσης μούχλα, βακτήρια και σκόνη. Ο εβδομαδιαίος καθαρισμός συνιστάται για την αποφυγή της συσσώρευσης αυτών των ρύπων. Αποσυνδέστε τη συσκευή από την πρίζα και καθαρίστε όλα τα μέρη με σαπούνι και ζεστό νερό.

Εν κατακλείδι, ενώ οι αφυγραντήρες είναι αποτελεσματικοί στη διαχείριση των επιπέδων υγρασίας στους εσωτερικούς χώρους, απαιτούν προσεκτική συντήρηση για να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.