Κύκλωμα πειρατείας συνδρομητικής τηλεόρασης: Πώς η σπείρα εξαφάνιζε τα ίχνη της (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κύκλωμα πειρατείας συνδρομητικής τηλεόρασης: Πώς η σπείρα εξαφάνιζε τα ίχνη της (vid)
Μέσω εφαρμογών γινόταν η επικοινωνία ανάμεσα στους πελάτες και τα μέλη του κυκλώματος πειρατείας συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της πειρατείας σε συνδρομητικές πλατφόρμες, πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, με 11 συλλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι στιγμής. Ανάμεσά στους συλληφθέντες και ένας επιχειρηματίας από την Ηλεία.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα τηλεοπτικής πειρατείας στη χώρα μας των τελευταίων ετών. Μάλιστα, οι έρευνες της αστυνομίας δεν επικεντρώθηκαν μόνο σε αυτούς που «πουλάνε» πειρατικά υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης αλλά και σε «πελάτες», δηλαδή σε τελικούς χρήστες που παρακολουθούν πειρατική τηλεόραση.

Πώς η σπείρα εξαφάνιζε τα ίχνη της

Σύμφωνα με ethnos.gr, οι πελάτες επικοινωνούσαν μέσω εφαρμογών τις οποίες τα μέλη του κυκλώματος άλλαζαν να διαστήματα προκειμένου να μην εντοπιστούν τα ίχνη τους.

π1

Κάθε φορά που οι αστυνομικές αρχές έφταναν σε εκείνους εξαφανίζονταν για τουλάχιστον πέντε ημέρες από τους πελάτες τους και επανέρχονταν εκ νέου. Δεν συνεννοούνταν ποτέ με τους πελάτες τηλεφωνικά παρά μόνο μέσω εφαρμογών.

Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με την εφαρμογή «λεφτά στο λεπτό», ενώ ζητούσαν από τους πελάτες να τους πηγαίνουν και να αφήνουν τα χρήματα σε συγκεκριμένους φούρνους.

π2

Μεγάλο πελατολόγιο και κέρδη άνω των 400.000 ευρώ

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της ενδελεχούς και πολύμηνης ανάλυσης και διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι το πελατολόγιο των μελών της οργάνωσης αριθμούσε τουλάχιστον 2.000 πελάτες, το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκόμισει ξεπερνούσε τις 420.000 ευρώ, ενώ η συνολική ζημιά σε βάρος των νομίμων εταιρειών παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών προγραμμάτων ανέρχεται στα 2.240.000 ευρώ.